Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 30 okt 2017

Streetart 3D-zebrapad verhoogt verkeersveiligheid

Abbey Road – het beroemde zebrapad dat op de albumcover staat van The Beatles – Abbey Road – heeft er serieuze concurrentie bij als het gaat om meest toffe voetgangersweg om over te steken. In het IJslandse Ísafjörður hebben ze nu namelijk een 3D-zebrapad.

Hoewel het degene die er overheen loopt het gevoel geeft in de lucht te lopen, want als je van boven kijkt zie je echt heel duidelijk de diepte in het pad.

Functioneel

Toch is het stukje streetart vooral bedoeld als een functionele toepassing die de verkeersveiligheid moet verbeteren. Auto’s die deze optische illusie zien opdoemen zullen sneller geneigd zijn om af te remmen, dan bij een gewoon zebrapad, zo luidt de redenering.

Het enige nadeel van deze originele ingreep, is dat het waarschijnlijk zijn effect verliest, waneer het op grotere schaal wordt uitgevoerd. Bestuurders zullen dan immers gewend raken aan het feit dat er een 3D-zebrapad ligt en niet meer verrast worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Streetart 3D-zebrapad verhoogt verkeersveiligheid
Sluiten