Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

14-jarigen verdacht van voorbereiden terreurdaad

In Groot-Brittannië zijn afgelopen zaterdag in het Noord-Engelse Northallerton twee 14-jarige jongens gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad.

Meer politie

Sinds de arrestatie van de jongens zijn de politiemensen in de regio geïntensiveerd, en vonden er in het omliggende gebied verschillende onderzoeken plaats. Het zou gaan om een op zichzelf staand incident, de burgers lopen geen gevaar.

Bewoners in het gebied reageerden geschrokken op het nieuws. Een inwoner van het nabij liggende Grange Close zei tegen de krant The Northern Echo: „De agenten vertelden ons dat er sprake was van een doorlopend onderzoek. Als het echt te maken heeft met terrorisme dan ben ik echt geschokt.” Een andere inwoner zei ervan uit te gaan dat er sprake was van een oefening. Terwijl een ander zei: „Het is zo’n rustige straat, ik kan dit echt niet geloven.”

Doelwit

Volgens de Britse veiligheidsdienst MI5 heeft het land te maken met een stijging van het aantal terreur-gerelateerde incidenten. Volgens RTL Nieuws werken de Britse inlichtingendiensten aan zaken van ongeveer 3.000 extremisten.

Groot-Brittannië was dit jaar vijf keer het doelwit van een aanslag. Daarbij kwamen 36 mensen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.