Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Storm richt ravage aan in Duitsland: geen treinen

Het noorden van Duitsland heeft flink te lijden onder de storm die zondag overtrekt. Op sommige plaatsen staan de straten blank, bijvoorbeeld in Hamburg waar in de loop van zondag een waterstand van 2,5 meter boven het normale peil wordt verwacht.

https://twitter.com/BleuEnzian/status/924560854581940224

De Duitse spoorwegen hebben veel last van het slechte weer. Zo ligt het treinverkeer in en rond Hamburg, Bremen, Kiel en Flensburg plat. Ook de belangrijke treinverbinding tussen Hamburg en Berlijn is versperd doordat er bomen op het spoor liggen. Het is nog niet bekend wanneer de treinen weer gaan rijden.

Grote steden

Met name havenstad Hamburg heeft last van het hoge water. Veel straten rond de haven en de rivier de Elbe staan blank of komen naar verwachting blank te staan en worden door autoriteiten uit voorzorg afgesloten. De brandweer moest in de nacht van zaterdag op zondag al meer dan 150 keer uitrukken om inwoners van de stad bij te staan.

De Berlijnse brandweer riep zondagochtend om 07.00 uur de noodtoestand uit. De vrijwillige brandweer is daar opgeroepen om te komen helpen met het opruimen van de stormschade. Onder meer omgevallen bomen zorgen daar voor overlast in straten, parken en het openbaar vervoer.

De storm heeft in Duitsland de naam Herwart gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.