Metro
Metro Entertainment 29 okt 2017 / 12:50 uur

Vrouw (54) nog steeds single

Een 54-jarige vrouw doet in de Britse krant The Guardian een boekje open over haar single bestaan. De krant geeft de vrouw een podium omdat ze ‘relatiemaagd’ is: ze heeft nog nooit een vriend of meerdere dates met dezelfde man gehad, terwijl ze dat wel graag zou willen.

„Er is een naam voor mensen zoals ik”, zo begint ze haar verhaal. „Ik ben ‘relatiemaagd’ – een accurate beschrijving omdat ik het voor elkaar heb gekregen om 54 jaar oud te worden zonder ooit een relatie te hebben gehad.”

De vrouw, die anoniem wil blijven, beschrijft dat ze nooit mee uit is gevraagd en nooit een valentijnskaart heeft gehad, laat staan een dat ze iemands ‘wederhelft’ is geweest.

Geen maagd

Op seksueel gebied is de vrouw geen maagd. „Ik heb een paar keer seks gehad in mijn twintiger jaren; maar dat is alweer 31 jaar geleden. Als ik toen had geweten dat het zo lang zou duren voordat ik weer op die manier intiem met iemand zou zijn, had ik er toen meer van genoten.”

De vrouw schrijft niet te begrijpen waarom het haar vriendinnen wel lukt aan de man te komen en vraagt zich hardop af wat er ‘mis’ met haar is. „Ik ben gezellig, ik sport, heb veel interesses en kleed me goed volgens vrienden – waarvan de meesten gelukkig zijn getrouwd of in elk geval een keer verliefd zijn geweest.”

Ze zegt dat het moeilijk was om iedereen om zich heen te zien settelen en kinderen te zien krijgen – kinderen die inmiddels de leeftijd hebben dat ze de vrouw schaamteloos vragen waarom ze geen partner heeft. „Die vraag blijf ik mezelf ook stellen: waarom?”

Ongemakkelijk en onzichtbaar

De vrouw denkt dat mannen haar niet benaderen om haar lichaamstaal; ze voelde zich op jonge leeftijd ongemakkelijk en onzichtbaar bij mannen. „Misschien is het daar mis gegaan, die verschrikkelijke ervaringen en teleurstellingen op jonge leeftijd.”

Toch zegt de vrouw dat ze toen ze naar de universiteit ging, ze klaar was om de liefde van haar leven tegen te komen, maar opnieuw gebeurde er niets. „De universiteit was een van de periodes waarin ik mij oprecht heb afgevraagd wat er mis met me was. Iedereen om me heen werd verliefd.”

Vragen van collega’s

Een dergelijke periode brak weer aan toen de vrouw 30 jaar oud was. Ze veranderde vaak van baan en leerde veel nieuwe mensen kennen die geïnteresseerd waren in haar liefdesleven.

„Vaak verzon ik een verhaal, bijvoorbeeld dat ik net uit een lange relatie kwam, maar na een aantal jaren gingen collega’s zich dan toch afvragen waarom ik nog steeds niemand was tegengekomen. Ze dachten dat ik gay was.”

Date na date

Toen de vrouw de leeftijd van 37 jaar bereikte, besloot ze zich in te schrijven bij een datingbureau. Maar ook dat was geen succes. „In dat jaar heb ik veel dates gehad. Er zat één man tussen die ik nog wel een keer had willen zien, maar helaas was dat gevoel niet wederzijds. Vaak dronk ik op die dates veel, tegen de zenuwen”, gaat ze verder.

Na een jaar vol dates, kwam de vrouw op een keerpunt in haar leven. „Ik denk dat ik een leuke vriendin of vrouw was geweest, maar niemand gaf me de kans. Daarom ben ik steeds meer gaan accepteren dat ik alleen blijf. Ook mijn ouders en vrienden hebben daar steeds meer vrede mee.”

‘Niet de enige’

Het feit dat de vrouw met haar verhaal naar buiten treedt, komt naar eigen zeggen niet omdat ze trots is op haar datinglife, maar omdat ze steeds comfortabeler is met het ‘single zijn’.

Daarnaast denkt ze dat ze niet de enige is die ‘van nature single is’. Ze besluit haar verhaal dan ook met het idee een groep op te richten: ‘Singled Out and Proud’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw (54) nog steeds single
Sluiten