Metro
Metro Nieuws 9 okt 2017 / 13:35 uur

Slimme agenten lokken inbreker in de val

Als je een beetje een slimme crimineel bent, pleeg je je delicten niet vlakbij je woonplaats. Dat dachten ook twee inbrekers uit Almere en Lelystad. De twee mannen besloten de auto te pakken naar Wapenveld, een dorp bij Zwolle in de buurt, om daar de buurt eens flink leeg te roven. Dat ging niet helemaal zoals gepland.

Niet pluis

De twee mannen reden met de auto naar het Overijsselse dorp om de buit binnen te hengelen. Dat ging goed, tot de bewoner van het huis thuiskwam. Die zag direct dat er iets niet pluis was door veranderingen in het huis en een vreemde auto voor de deur. Toen hij naar zijn huis liep, stormden twee onbekende personen naar buiten om hem weg te duwen, meldt De Stentor. De mannen sloegen meteen op de vlucht.

De bewoner twijfelde geen moment en schakelde de politie in. De eerste verdachte werd al een uur en een kwartier later in de boeien geslagen. Met dank aan een politiehond die het spoor van de 26-jarige boef al snel te pakken had. De verdachte hield zich schuil in een struik. Hij kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf: de hond kreeg hem te pakken waardoor er eerst een stop gemaakt moest worden bij de spoedpost voor het politiebureau kon worden aangedaan.

Slimme truc

Een tweede inbreker, een 27-jarige man uit Lelystad, werd uiteindelijk ook aangehouden. De politie wist dit voor elkaar te krijgen met een slim truukje. De vreemde auto voor de deur van het plaats delict werd laten staan door de politie en de agenten trokken zich terug uit de wijk. Dat in de hoop dat de tweede dief de auto zou komen ophalen.

En ja hoor, na een paar minuten stond de man bij de auto. Een tweede onstnappingspoging volgde toen de man het op een rennen zette. Toch wisten de agenten hem alsnog in te rekenen. Bij het fouilleren van de man werd de sleutel van de auto aangetroffen. In de auto werd nog een tas met inbrekersgereedschap gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme agenten lokken inbreker in de val
Sluiten