Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 16 okt 2017 / 09:40 uur

Opnieuw incident bij kliniek Michael P.

Afgelopen donderdag heeft opnieuw een incident plaatsgevonden bij de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Het NRC schrijft dat een vrouw werd achtervolgd door een man ter hoogte van de kliniek waar Michael P. was opgenomen. P.wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. Een voorbijganger die woonruimte huurt op hetzelfde terrein kon tussenbeide komen, waardoor het incident goed afliep.

Onderzoek

De kliniek heeft aangegeven een onderzoek in te stellen naar het incident en laat tevens weten per direct extra beveiliging in te huren die 24 uur per dag op het terrein aanwezig zal zijn. Rob van der Zee, waarnemend voorzitter van de Belangenvereniging Den Dolder: „Er is door de politie toegezegd dat ze vaker gaan surveilleren op het terrein”.

Volgens een woordvoerder van de kliniek is het niet zeker of het om een patiënt van de instelling gaat. Dat zou uit nader onderzoek moeten blijken.

Structurele misstanden

Het NRC schrijft dat de vrouw melding deed van het incident bij Belangenvereniging Den Dolder. De vereniging pleit al langer voor het sluiten van de kliniek. Zij stellen dat de verdwijning van Anne Faber geen incident was, er zou sprake zijn van „structurele misstanden”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw incident bij kliniek Michael P.
Sluiten