Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 okt 2017

Naamswijziging ministeries ‘kost miljoenen’

De nieuwe coalitie heeft ‘miljoenen euro’s’ uitgetrokken voor de naamswijzigingen van enkele ministeries. Dat meldt De Telegraaf.

Het is niet bekend om hoeveel geld het precies gaat, maar door de naamswijzigingen moeten alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden worden vervangen. Dat kost nu eenmaal geld en gaat dus zeker een paar miljoen euro kosten.

Justitie en Veiligheid

Een van de opvallendste naamswijzigingen is die van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat wordt bij de start van Rutte III namelijk omgedoopt tot ‘Justitie en Veiligheid’. De vier regeerpartijen vinden namelijk dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt voor de rechtsstaat.

Verder is bekend dat bij Infrastructuur de naam Milieu wordt vervangen door Waterstaat. Ook komt er het nieuwe ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het ministerie van Economische Zaken gaat Economische Zaken en Klimaat heten.

Toen het ministerie van ‘Economische Zaken’ in 2010 ‘Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ ging heten, kostte dat liefst 1,5 miljoen euro. Twee jaar later werd de naamswijziging weer teruggedraaid, wat opnieuw 1,5 miljoen euro kostte. Dit ministerie zal nu dus opnieuw een naamsverandering ondergaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Naamswijziging ministeries ‘kost miljoenen’
Sluiten