Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Man rijdt 128 kilometer per uur te hard bij Almere

De politie heeft een man aangehouden die 128 kilometer per uur te hard reed. De lasermeting van de agenten kwam uit op 228 kilometer per uur, terwijl de man in Almere Poort op een stuk snelweg reed waar je maximaal 100 kilometer per uur mag rijden.

Op hun Facebookpagina vertellen de dienders dat ze dat „toch iets te gortig" vonden en dat ze de man daarom direct aan de kant hebben gezet. Eenmaal aangehouden voerde de politie een blaastest uit en hieruit bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Daarom is hij mee naar het politiebureau genomen.

128 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Niet zo heel schokkend, totdat we erbij vertellen dat…

Posted by Landelijke Eenheid Noordwest on Sunday, October 22, 2017

Rijbewijs ingenomen

Eenmaal op het bureau bleek dat de man 245 microgram alcohol per liter in zijn adem had, wat net boven de wettelijke hoeveelheid van 220 microgram per liter zit. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

In januari moet de man zich voor de rechter verantwoorden, zo heeft het Openbaar Ministerie besloten. Tot die tijd is de man in ieder geval zijn rijbewijs kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.