Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 16 okt 2017 / 19:33 uur

Kliniek Den Dolder doet aangifte na bedreigingen

Medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de instelling aangifte doet. Het gaat om de kliniek waar de 27-jarige verdachte van de moord op Anne Faber verbleef.

Hoewel de kliniek geen uitspraken wil doen over de hoeveelheid en de aard van de berichten, stelt een woordvoerder van Altrecht Aventurijn dat het om een ‘aanhoudende stroom haatmails’ gaat. Maar het blijft niet bij berichten, er is ook een medewerker belaagd op het terrein.

Op maandag werd aangifte gedaan door de instelling. „We vinden het heel belangrijk om aangifte te doen. Dat je mensen worden belaagd of bedreigd wil je niet hebben. Dat is not done”, aldus de woordvoerder tegen RTV Utrecht.

Verdwijning Anne Faber

De 25-jarige Anne Faber verdween tijdens een fietstocht en werd dertien dagen later gevonden in Zeewolde. De verdachte van het misdrijf, Michael P., zat vast vanwege de verkrachting van twee minderjarige meisjes. Welke vrijheden hij precies genoot, is onduidelijk.

Na de verdwijning van de Faber, is er veel kritiek op de kliniek gekomen. Veel mensen vragen zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en waarom iemand met zo’n zware veroordeling geleidelijk mag terugkeren in de maatschappij. Het terrein van de kliniek wordt inmiddels 24 uur per dag beveiligd. „Dat is door de onrust op het terrein hard nodig.”

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie doet onderzoek naar de kliniek in Den Dolder. Aventurijn geeft aan ‘de volledige medewerking’ hieraan te verlenen. De instelling start bovendien een eigen onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kliniek Den Dolder doet aangifte na bedreigingen
Sluiten