Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 11 okt 2017 / 07:14 uur

‘Betaald Pull a Pig-verhaal niet serieus te nemen’

Het ‘Pull a Pig-verhaal’ over de Nederlander Jesse Mateman en zijn Engelse ‘vakantieliefje’ Sophie Stevensen, wordt steeds vreemder. Maandag verklaarde Stevensen in verschillende Engelse tabloids dat de 21-jarige Mateman, die zij twee maanden eerder had leren kennen in Barcelona, haar vanuit Manchester naar Amsterdam liet vliegen omdat hij haar zo graag wilde zien. Maar toen de 24-jarige Engelse op Schiphol was geland, stuurde hij haar een uiterst wreed berichtje met de tekst: ‘You were pigged’. Het zou volgens de tabloids gaan om een spelletje, ‘Pull a Pig’ waarbij jongens een lelijk meisje proberen te versieren.

Moszkowicz

In Engeland was de ‘harteloze’ actie van de Nederlandse student groot nieuws. Alle tabloids, verschillende Engelse ontbijtprogramma’s en in Nederland De Wereld Draait Door wilden met Mateman spreken om zijn kant van het verhaal te horen. Maar na zijn interview met Metro maandag, waarin hij alles ontkende en zei dat Sophie alles had verzonnen, weigerde Jesse nog andere media te woord te staan. Hij schakelde wel advocaat Yehudi Moszkowicz in en bracht dinsdag een verklaring naar buiten.

„Omdat de berichten via Snapchat zijn verstuurd zijn die nu niet meer te lezen", reageert Moszkowicz tegenover Metro. „De berichtjes die in The Sun en andere tabloids staan, zijn dus gefabriceerd. Bovendien heeft The Sun mevrouw Stevensen betaald voor dit verhaal. Dat weet u toch? Hoe serieus moeten we dit hele artikel dan nemen. Bovendien heb ik op al die sites van die tabloids nergens vliegtickets gezien. Dus wie zegt dat zij werkelijk in Amsterdam is geweest?"

Stevensen liet na de verklaring van Mateman niets meer van zich horen. Een gesprek met Metro durfde zij dinsdagmiddag plotseling niet meer aan te gaan, ‘vanwege mogelijke juridische gevolgen’, verklaarde zij. Eerder op de dag was Sophie nog wel live te zien geweest op de Engelse commerciële tv, bij This Morning op ITV.

In de ochtendshow zei Stevensen: „Waarom zou ik dit verhaal in hemelsnaam verzinnen? Het is beschamend en vernederend. De enige reden waarom ik dit naar buiten breng is omdat ik niet wil dat dit ook met andere meisjes gebeurt.”

Vooral het moment waarop zij realiseerde dat ze in de maling was genomen, zal Sophie nooit vergeten, zei ze. „Ik had drie uur op het vliegveld staan wachten en stond non-stop te huilen. Toen stuurde hij eindelijk een berichtje. Ik dacht dat hij zou gaan vertellen dat er iets onderweg gebeurd was, maar toen ik het berichtje opende stond er: ‘You’ve been pigged, it was al a joke.’ Ik voelde me meteen doodziek en wilde naar huis.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Betaald Pull a Pig-verhaal niet serieus te nemen’
Sluiten