Likeability of 2

Jesse Mateman: Pull a Pig? Ze heeft alles verzonnen

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

9 OKT 2017

Het dramatische verhaal dat Sophie Stevensen maandag in zo'n beetje alle Engelse tabloids vertelde over de harteloze Nederlander Jesse Mateman, is ‘volledig uit de duim gezogen’. Tenminste dat zegt Mateman in een gesprek met Metro.

Schiphol

Stevensen verklaarde dat de 21-jarige Mateman haar vanuit Manchester naar Amsterdam liet vliegen omdat hij haar zo graag wilde zien. Maar toen de 24-jarige Engelse op Schiphol was geland, stuurde hij haar een berichtje met de tekst: ‘You were pigged’. Het zou volgens de tabloids gaan om een spelletje, ‘Pull a Pig’ waarbij jongens een lelijk meisje proberen te versieren.

GeenStijl

„Dat hele verhaal is volledig verzonnen”, reageert Mateman telefonisch, terwijl hij op de trein naar huis stapt. „Ik ken dat hele spel niet en niemand in mijn omgeving. Ik word hier gewoon kapotgemaakt. Na dat stuk op Geenstijl zijn mijn ouders, mijn zus en ik bedreigd. Het is een heksenjacht.”

Mateman beaamt dat hij Sophie kent. „We hebben elkaar inderdaad in Barcelona ontmoet, maar ik heb nooit een romance met haar gehad. Ik ben bij haar op de hotelkamer geweest, maar ben ook nooit blijven slapen. We zijn of waren geen verliefd stel, zoals wordt gesuggereerd. Geen enkele krant uit Engeland heeft mij gebeld voor wederhoor. De berichtjes die in die tabloids staan zijn of door Sophie of door de kranten gemaakt, want ik heb ze niet verstuurd.”

Volgens de moeder van Sophie belde Jesse bijna iedere dag, omdat hij haar zo graag wilde zien. „Daar klopt niets van. Na Barcelona heb ik geen enkel telefonisch contact meer met haar gehad.” Jesse heeft dan ook geen idee wanneer Sophie op Schiphol gestaan zou hebben. „Sterker, ik vraag me inmiddels af of Sophie überhaupt wel op Schiphol is geweest. Ik heb geen idee.”


likedislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_9c3e4533d8b5b9f76a275c1194252d61f15b5fa5_avataruser_f49b8b3cb1e766fc5431e452acd14353c5d8b327_avatar

+2


Log in om een reactie te plaatsen

Views

3k+

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

42 MIN

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

1 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

2 UUR

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

2 UUR

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.

Likeability of 3

Sloterdijk - Enschede in de sneeuw: zes uur onderweg

Amsterdam Sloterdijk - Enschede, 6 uur ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Ondanks alle oproepen om thuis te werken, collega's die me voor gek verklaarden en het zeer slechte track record van de NS als er sneeuw valt, besloot ik toch om tijdens het weeralarm op de redactie van Metro te gaan werken. Van Enschede naar Amsterdam Sloterdijk; wat kan er misgaan? Nou veel. Op de heenreis was er weinig aan de hand, maar over de terugreis heb ik maar liefst zes uur gedaan. Gelukkig had ik mijn camera mee om winterse beelden te schieten.

Mijn uitzicht voor ik vertrok aan de barre tocht ©Jelmer Visser