Metro
Metro Nieuws 17 okt 2017 / 15:46 uur

Familie overleden echtpaar twijfelt aan onderzoek

Het onderzoek naar de dood van een pasgetrouwd echtpaar in de Dominicaanse Republiek is niet goed uitgevoerd. Dat zegt de familie van de bruid tegen de Telegraaf. De onderzoeksresultaten werden maandag door het Openbaar Ministerie (OM) naar buiten gebracht.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat het stel, Jeroen (31) en Michou (28) uit Voorburg, niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het jonge echtpaar was op huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek toen zij daar op 11 juni 2016 kort na elkaar de dood vonden. „Omdat het opvallend is dat twee jonge mensen zo kort na elkaar overlijden, heeft de politie onderzoek gedaan’’, schrijft het OM. Het volledige onderzoeksverslag is hier te lezen.

‘Geen misdrijf’

Alle betrokkenen zijn verhoord en er werd sectie gedaan op de lichamen, maar er zijn geen sporen gevonden die wijzen op een misdrijf. Er werden evenmin sporen van alcohol of drugs gevonden. Wel kwamen er uit de sectie ‘aanwijzingen’ van een ernstige darminfectie naar voren.

„De conclusie is dat de dood kan zijn veroorzaakt door een bacterie, ook de eerder gesuggereerde visinfectie is een mogelijkheid. Welke bacterie het precies is geweest, is niet volledig vast te stellen”, concludeert het OM.

‘Grote twijfels’

Volgens de familie is deze conclusie veel te voorbarig. „Dit is niet in overleg met ons gegaan”, zegt de broer van Michou in de Telegraaf. „We hebben grote twijfels bij het onderzoek zoals dat nu is verricht en de conclusies die daaraan zijn verbonden”, gaat hij verder.

De familie vraagt zich nog steeds af hoe het mogelijk is dat het jonge echtpaar vakantie vierde met honderden anderen en dat alleen zij ziek werden en stierven. Daarom overweegt de familie juridische stappen tegen reisorganisatie TUI en het resort waar het stel verbleef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie overleden echtpaar twijfelt aan onderzoek
Sluiten