Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 17 okt 2017 / 16:00 uur

Californië verbiedt verkoop van gefokte huisdieren

De Amerikaanse staat Californië heeft een drastische maatregel omtrent de verkoop van huisdieren genomen. Vanaf 2019 mogen dierenwinkels alleen nog maar katten, honden en konijnen verkopen als zij samenwerken met dierenasiels.

Deze beslissing is genomen vanwege het feit dat er veel dierenleed achter het fokken van huisdieren schuilgaat. Tegelijkertijd puilen de asiels uit van ontheemde huisdieren die op zoek zijn naar een baasje. Dit meldt de Huffington Post.

Voor- en tegenstanders

De voorzitter van dierenwelzijnsorganisatie Social Compassion in Legislation laat in een persverklaring weten dat de nieuwe wet noodzakelijk is om het dierenleed in de fokindustrie een halt toe te roepen. „Het is geen geheim dat er veel mis is bij fokkers, dieren zijn meer dan handelswaar en ze moeten met respect behandeld worden."

Ook de Society for the Prevention of Cruelty to Animals is verheugd door het nieuws. „De grote vraag naar puppy’s heeft ervoor gezorgd dat veel malafide fokbedrijven op fabrieksmatige wijze rashonden leveren aan dierenwinkels."

De Amerikaanse Kennelclub, een organisatie voor die zich bezighoudt met het fokken van rashonden, is minder blij.  „Door deze nieuwe wet verliezen honderden mensen hun baan en ontneem je consumenten de vrijheid om zelf beslissingen te nemen." Volgens vice-voorzitter Sheila Goffe van de Kennelclub verpesten enkele rotte appels binnen de sector het voor de goedwillende dierenfokkers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Californië verbiedt verkoop van gefokte huisdieren
Sluiten