Dit moet je weten op donderdagochtend 12 oktober

De politie wist woensdag een ontsnapping te voorkomen van een gevangene in Roermond. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

12 OKT 2017

Elke ochtend zet Metro voor je op een rij wat je moet weten om helemaal op de hoogte te zijn. Dit zijn de nieuwspunten van donderdagochtend 12 oktober.

WAT ER VANNACHT GEBEURDE

Opnieuw brand in Epe

Voor de vierde nacht op rij is er brand geweest in de Gelderse plaats Epe. In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de brandweer rond 04.00 uur een melding. Dit keer was het een vrijstaand houten huisje bij camping Koekamp die getroffen is. Het huisje wordt inmiddels als verloren beschouwd.

Eerder deze week brak al een grote brand uit in een rijtjeshuis. In de nachten daarop werden een vrijstaande schuur en een leegstaand huis getroffen. Dinsdag vond de politie het nog niet nodig om een verband tussen de branden te leggen. Ze houden er wel rekening mee dat de branden zijn aangestoken.

Dodental branden VS loopt op

Het dodental als gevolg van natuurbranden in Californië is verder opgelopen. Het officiële dodental ligt nu op 21. In de Amerikaanse staat worden ook nog eens bijna zeshonderd mensen vermist.

In het bekende wijngebied zijn ook zeker 3500 gebouwen verwoest door het vuur.

Wijnflessen en een verwoeste auto bij een wijngaard in de buurt van Santa Rosa, gefotografeerd op 11 oktober. Foto: epa.

Politie voorkomt uitbraak gevangene

De politie is nog op zoek naar verdachten die mogelijk iets te maken hebben met de poging tot ontsnapping van een gedetineerde uit de gevangenis in Roermond. De ontsnapping wist de politie woensdag te voorkomen. Daarbij werd een verdachte gedood door het arrestatieteam.

Volgens de NOS en het AD zou het gaan om Benaouf A. die woensdag probeerde uit de gevangenis te ontsnappen. Hij werd geholpen door criminelen die een helikopter in Limburg probeerden te kapen. Drie verdachten zitten inmiddels vast. Benaouf A. komt uit de Amsterdamse onderwereld en werd veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh.

WAT ER VANDAAG STAAT TE GEBEUREN

Jihadverdachte Laura H. voor de rechter

De 21-jarige jihadverdachte Laura H moet zich donderdag voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden voor haar verblijf in IS-gebied. Ze wordt verdacht van deelname aan een terroristische jihadorganisatie. Laura beweerde zelf dat ze was gedwongen door haar echtgenoot.

In de zomer van 2016 kwam Laura terug uit het IS-gebied. Ze werd toen vastgezet op de terroristenafdeling in Vught, omdat het Openbaar Ministerie dacht dat ze een aanslag wilde plegen. Inmiddels is ze vrij omdat daar niet genoeg aanwijzingen voor waren. Ze draagt wel een enkelband en moet zich aan verschillende voorwaarden houden.

Uitreiking van de Televizier-Ring

Donderdagavond worden op het Gouden Televizier-Ring Gala weer de belangrijkste publieksprijzen in televisieland uitgereikt. Beste Zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach maken kans op de ring die Floortje Dessing vorig jaar om haar schoof.

Daarnaast maken presentatoren en acteurs kans op Televizier-sterren. Genomineerde presentatoren zijn Arjen Lubach, Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee. De presentatrices die kans maken zijn Eva Jinek, Floortje Dessing en Geraldine Kemper. In de categorie acteurs zijn Erik de Vogel, Jeroen van Koningsbrugge en Thom Hoffman genomineerd. Angela Schijf, Elise Schaap en Isa Hoes maken kans op een Televizier-ster voor beste actrice.

Floortje Dessing won de Gouden Televizier-Ring in 2016. (Foto: ANP)

Zoektocht naar Anne Faber gaat verder in Zeewolde

De politie zoekt donderdag weer verder naar de vermiste Anne Faber. Woensdag werd de zoektocht uitgebreid naar de omgeving van Zeewolde, waar verdachte Michael P. heeft gewoond. De politie zocht vooral in de buurt van golfresort Zeewolde.

Ook in de omgeving van de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder zoekt de politie nog verder. Daar verbleef P. toen hij werd opgepakt.

VERDER IN HET NIEUWS

Toch geen verbod op etiketten van Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager hoeft de namen van haar producten toch niet te veranderen. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag bekendgemaakt. Begin oktober kreeg de Vegetarische Slager het bericht dat ze de productnamen van vleesvervangers zoals de Vegetarische Gehacktbal, Vegetarische Kipstuckjes en Visvrije Tonyn niet meer mocht gebruiken. Volgens de NVWA zou het verwarring veroorzaken.

In de berichten van begin oktober stond dat het ging om de producten die in de schappen lagen. Maar dat zou niet kloppen volgens de NVWA. Het waren de producten op de website van de Vegetarische Slager die verwarring veroorzaakten. Volgens de warenautoriteit zijn de omschrijvingen van die producten inmiddels aangepast.

De Vegetarische Slager hoeft toch niet de productnamen te veranderen. (Foto: ANP)

Nederland grootste importeur van insecten in Europa

Nederland is koploper van Europa in het importeren van insecten. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ons land importeert veel bijen voor de bestuiving van gewassen. Maar ook sluipwespen, meelwormen en sprinkhanen worden steeds vaker geïmporteerd.

In het eerste half jaar van 2017 importeerde Nederland ongeveer 390 kilo aan levende insecten. Een groot deel daarvan werd in eigen land gebruikt. Een derde werd weer uitgevoerd.

Nederland importeert bijen voor de bestuiving van gewassen. (Foto: ANP)

Stijging van aantal verkeersongevallen

Het aantal verkeersongevallen is het afgelopen jaar opnieuw fors toegenomen. De Stichting Incident Management Nederland (SIMN) maakte bekend dat in vier jaar tijd het aantal ongevallen waarbij bergingsbedrijven in actie moesten komen met 27 procent is gestegen. Vooral op de A12 bij Arnhem en de A73 bij Nijmegen nam het aantal verkeersongevallen flink toe. De SIMN ziet een verband met het toenemend smartphone-gebruik.

Het weer

In de ochtend is het bewolkt. Vanmiddag klaart het op. Vooral in het westen is er vanmiddag zon te zien. Het wordt 14 tot 17 graden.


Views

200+

Politie zoekt Romy (15): 'Situatie is zorgelijk'

Vermiste Romy (15) uit Marknesse is weer terecht

De politie is op zoek naar de vermiste Romy (15). Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

De politie heeft dinsdag uren gezocht naar het vermiste meisje Romy (15) uit Marknesse, een dorp in de Noordoostpolder. Inmiddels is het meisje weer terecht.

Romy is in goede gezondheid aangetroffen en herenigd met haar familie.


Views

600+

Dieren levend gekookt in Nederlandse slachthuizen

Dieren levend gekookt in Nederlandse slachthuizen

In totaal zijn in Nederland 180 slachthuizen waar runderen, schapen en varkens worden geslacht. Foto ter illustratie: ANP.

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

Nederlandse slachthuizen maken zich schuldig aan ernstige dierenmishandeling. Zo worden er varkens verdronken in een gloeiend heet waterbad en worden kalveren en schapen levend gevild.

48 boetes

Dat blijkt uit rapporten die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In ruim twee jaar tijd heeft de organisatie 48 boetes opgelegd aan negentien verschillende slachthuizen.


Views

100+

Wie geef jij een #lievelift?

De stakingen in het streekvervoer heeft dit jaar al veel reizigers geraakt. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

2 UUR

Vanaf maandag leggen buschauffeurs in het streekvervoer opnieuw het werk neer. Maar dan in het héle land en als de werkgevers niet snel met oplossingen komen zelfs ’voor onbepaalde tijd’. Studenten maken zich zorgen. De toetsweken komen eraan en veel van hen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer.

#lievelift

Heb jij een auto? Check dan #lievelift op social media. Metro wil reizigers koppelen aan automobilisten. Een soort #stormpoolen inderdaad! Stuur gelijk even een selfie met de reizigers naar @Metro op Twitter. Geven wij jullie een mooie plek in de krant.


Views

100+

Ryanair pleit voor alcoholbeperking op luchthavens

Ryanair pleit voor alcoholbeperking op luchthavens

De druppel die de emmer voor Ryanair deed overlopen was het incident van afgelopen weekend. Foto: EPA.

Foto van 'Amarins de Boer'

2 UUR

Ryanair is helemaal klaar met dronken passagiers. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil daarom dat luchthavens ingrijpen en voortaan nog maar maximaal twee alcoholische drankjes per persoon verkopen.

Tussenlanding

De druppel die de emmer voor Ryanair deed overlopen was het incident van afgelopen weekend. Toen liep een vlucht van Dublin naar Ibiza totaal uit de hand. Er was een tussenlanding in Parijs nodig om drie dronkenlappen van boord te gooien.


Views

100+

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

3 UUR

Een ‘sluipmoordenaar die op elk moment kan toeslaan.’ Zo noemt de 26-jarige student Film- en Televisiewetenschap Matthijs Meulblok zijn burn-out, die hij naar eigen zeggen pas sinds een paar weken echt heeft overwonnen. Matthijs studeert nu én heeft een parttime-baan, iets wat slechts een jaar geleden nog niet mogelijk was.

„Dat is anderhalf jaar geleden ontstaan, dat ik tegen een burn-out zat. Heel simpel gezegd wilde ik te veel doen en stond er te veel druk op me”, vertelt Matthijs. „Na een aantal therapiesessies kwam uit dat ik eigenlijk een soort onderliggende angst heb om eenzaam te worden. Daarom wil ik me altijd laten zien en mezelf bewijzen. Daar komt een ambitie uit voort die ook wordt gevoed door de huidige maatschappij: we willen onszelf zo goed mogelijk laten en het beste uit onszelf halen. Daar ben ik helemaal niet op tegen, maar ik merk dat je zo in een negatieve spiraal terecht kan komen als niemand je tegenhoudt of voor de gevaren doet waken.”

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Matthijs Meulblok. / Saskia Koopmanschap


Views

200+

Twee jaar cel en tbs geëist voor doden Savannah

Twee jaar cel en tbs geëist voor doden Savannah

Het lichaam van Savannah werd in juni vorig jaar in een sloot op een industrieterrein gevonden. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 15:29

Twee jaar cel en twee jaar jeugd-tbs. Dat eist het Openbaar Ministerie tegen de 17-jarige jongen die ervan wordt verdacht de 14-jarige Savannah uit Bunschoten vorig jaar juni te hebben gedood. Het is de maximale straf die iemand van onder de achttien kan krijgen.

Moord

Het OM beschuldigt de jongen van moord, omdat hij Savannah met voorbedachten rade zou hebben gedood. De jongen blijft ontkennen dat hij iets met haar dood te maken heeft.


Views

200+

'Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop' / ANP

'Geen terroristisch motief aanrijding Pinkpop'

Hulpdiensten in de buurt waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf. Daarbij is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Het incident gebeurde op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 13:09

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag laten weten dat de bestuurder van de auto van de dodelijke aanrijding maandagochtend bij de Pinkpopcamping, geen terroristisch motief had. De 34-jarige man uit Heerlen zit sinds maandag vast nadat hij zichzelf had gemeld bij de politie.

Beperkingen

Het onderzoek naar het ongeluk gaat volop verder. Het OM en de politie zijn bezig met het technisch recherchewerk, het horen van getuigen en het optekenen van de verklaring van de verdachte. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het OM wil nog niet meer kwijt over het onderzoek.


Views

300+

Stationspianist Hans Jansen doet 't alsnog

Bloemen voor Hans Jansen (r) na het alsnog bespelen van de piano in Enschede. Foto NS

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

Ken je hem nog? Die muzikant die binnen één dag alle stationspiano’s van Nederland probeerde te bespelen, maar dat record nèt niet vestigde vanwege vertraging met de trein? Nou, hij heeft het gisteren alsnog afgemaakt.

Door de vertraging werd de Zwolse muzikant eind mei gedwongen om station Enschede over te slaan. Jammer, vonden Mustafa Hosgoren en Onur Yurukel, bekend als de ‘selfieconducteurs’ van de NS. Zij nodigden Jansen uit om alsnog te komen spelen op de stationspiano in Enschede.

Hans Jansen tijdens zijn eerste poging op station Amsterdam Centraal. Foto: Guus van de Wetering.


Views

700+

Verslagenheid na drama Pinkpop

Bezoekers van Pinkpop kunnen moeilijk bevatten wat er is gebeurd. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

Hij was nog maar 35 jaar: Gilles Boux de Casson. Muziekliefhebber. Vrijwilliger bij verschillende poppodia. En dit weekend stak hij onbetaald de handen uit de mouwen voor Pinkpop, het festival vlakbij zijn woonplaats Heerlen.

Met een groepje festivalbezoekers staat hij zondagnacht rond 04.00 uur aan de Mensheggerweg in Landgraaf. Gilles is net klaar met werken en staat vermoedelijk wat na te praten. Daar, op dat moment, maakt de bestuurder van een wit bestelbusje een einde aan zijn leven. De andere bezoekers, een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Heerlen, raken zeer ernstig gewond. De bestuurder rijdt door.

Intensieve zoektocht


Views

1k+

Jubilerend VV Eenrum verloot vakantiehuis en auto

Jubilerend VV Eenrum verloot vakantiehuis en auto

Je kunt een volledig ingerichte vakantievilla voor zes personen winnen. Foto: Funda/VV Eenrum.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Een nieuw kunstgrasveld, een renovatie aan het sportcomplex en een overkapping voor het publiek. Zomaar een paar wensen van de Groningse voetbalvereniging Eenrum. Omdat ze liever niet hun hand willen ophouden bij de gemeente, zijn ze een loterij gestart. Met als hoofdprijs een vakantievilla ter waarde van 150.000 euro.

Voetbalvereniging Eenrum bestaat dit jaar precies honderd jaar, vertelt Hans Oorebeek (51), een van de initiatiefnemers van de loterij. „Honderd jaar is natuurlijk prachtig, maar we willen graag nog minstens honderd jaar vooruit." Eenrum is een dorp met 1500 inwoners en ligt in een krimpgebied. „Om aantrekkelijk te blijven, heeft de club een boost nodig.”

Kansspelautoriteit


Views

1k+

Onder andere Georgina Verbaan uitte haar onvrede over de situatie. Foto: ANP

BN'ers uiten felle kritiek op immigratiebeleid VS

Onder andere Georgina Verbaan uitte haar onvrede over de situatie. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Veel BN’ers hebben zich op maandag kritisch uitgesproken over het immigratiebeleid van de Verenigde Staten. Er zijn daar de afgelopen weken zo’n tweeduizend kinderen van hun ouders gescheiden, nadat ze de grens waren overgestoken. Onder andere actrice Georgina Verbaan roept Mark Rutte nu op om Trump aan te spreken op de benarde situatie.

Zero tolerance

Het scheiden van gezinnen is al langer aan de gang in Amerika, maar de afgelopen weken gebeurt het vaker dan voorheen. Dat is te wijten aan het zerotolerancebeleid dat in mei werd aangekondigd. Minister van Justitie, Jeff Sessions, verklaarde daarbij dat „iedereen die illegaal de grens oversteekt, vervolgt wordt.” Als gevolg hiervan worden ouders vastgezet en komen kinderen onder toezicht te staan in grote opvangcentra.


Views

1k+

Camera videoBelachelijk gemaakte borstbeeld Ronaldo vervangen

Het nieuwe borstbeeld van Christiano Ronaldo / Foto: ANP

Foto van 'E.Westland'

GISTEREN

Op de dag dat Christiano Ronaldo voor Portugal een hattrick scoorde tegen de Spanjaarden, afgelopen vrijdag, besloten de Portugezen dat hun nationale held niet langer met een niet-lijkend standbeeld geëerd kan worden. Het volop belachelijk gemaakte standbeeld is vervangen door een andere.

Even terug naar maart vorig jaar. Op het vliegveld van Madeira werd een borstbeeld van de gevierde voetballer onthuld. Direct werd het door velen weggehoond. Beeldhouwer Emanuel Santos beweerde echter dat het werk „een kwestie van smaak was" , schrijft BBC.


Views

500+

Verdachte aanrijding Pinkpop belde zelf politie

Pinkpop-organisator Jan Smeets en daarachter burgemeester Vlecken van Landgraaf tijdens de persconferentie. Foto: ANP

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

De bestuurder van het bestelbusje dat zondagnacht op vier festivalgangers van Pinkpop is ingereden en doorreed, heeft vanochtend zelf de politie gebeld. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Hij is in Amsterdam opgepakt. Dat blijkt uit de persconferentie over de aanrijding die een dodelijk slachtoffer en drie zwaargewonden heeft veroorzaakt.

De politie heeft zijn voertuig in beslag genomen om technisch onderzoek op te verrichten. De verdachte zit in beperkingen. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld. Zijn motief is nog onbekend.

Kritieke toestand


Views

1k+

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Veel kritiek op toerist die leeuw in safaripark aait

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Je verwacht dat de gemiddelde toerist in een safaripark wel doorheeft dat je het beste in de auto kan blijven voor een zo veilig mogelijk rijtje - de wilde dieren die er rondlopen vertrouwen vreemde mensen in hun leefgebied immers niet zomaar. Toch besloot een toerist in Tanzania afgelopen week iets ongebruikelijks te doen: hij draaide zijn autoraampje open om een leeuw te aaien.

Brullende leeuw

Het filmpje van de gebeurtenis is in een paar dagen meer dan een half miljoen keer bekeken. De gedachte daarachter is echter niet per se positief: het safaripark heeft de video juist online gezet om andere toeristen te waarschuwen.


Views

800+

Zoon gooit kunstwerk om, 'dat wordt 132.000 dollar'

Zoon gooit kunstwerk om, 'dat wordt 132.000 dollar'

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe het jongetje zijn armen uitstak naar het beeld. / Still YouTube.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Hij wilde het standbeeld „alleen maar even knuffelen", de 5-jarige jongen uit de Amerikaanse stad Kansas City. Helaas voor de ouders liep het verkeerd af, want zij hebben een rekening van 132.000 dollar gekregen, het bedrag waarvoor het beeld ook te koop stond.

Bruiloft

Het vooral gebeurde tijdens een bruiloft in Kansas City, in de lobby van een partylocatie. Volgens de kunstenaar is het beeld onherstelbaar beschadigd. De man, die twee jaar had gewerkt aan het kunstwerk, had het beeldhouwwerk te koop gezet voor 132.000 dollar. Nu eist hij dat bedrag van de ouders, aangezien hij het beeld niet meer kan verkopen.


Views

1k+

Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden
Likeability of 5

Motorclub Satudarah verboden en ontbonden

Motorclub Satudarah is verboden door de rechter.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Motorclub Satudarah is een criminele organisatie en is per direct verboden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald. Ook de chapters en supportclubs vallen onder het verbod. Alleen het onderdeel Yellow Snakes, dat zich als een autonome club beschouwt, mag doorgaan.

Geweld

Het OM had in een civiele procedure gevraagd de motorclub te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. Zo'n honderd Satudarah-leden waren maandag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gekomen, waar de rechtbank de zaak behandelde.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

4k+

Allergie-informatie op etiket klopt vaak niet

Allergie-informatie op etiket klopt vaak niet

Er staat vaak verkeerde of gebrekkige informatie op voedseletiketten. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Er staat vaak verkeerde of gebrekkige informatie op voedseletiketten. Daardoor kunnen met mensen met een voedselallergie allergische reacties krijgen, omdat zij daarvoor niet goed worden waarschuwd. Dat kan zorgen voor levensbedreigende situaties.

Betere richtlijnen

Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht en onderzoekscentrum TNO. Volgens hen moeten er daarom betere Europese richtlijnen komen voor voedseletiketten.


Views

800+

Dode en gewonden bij aanrijding Landgraaf

Aanrijding Pinkpopgangers: een dode en drie gewonden

Hulpdiensten op de plek waar een aanrijding is gebeurd tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie Limburg. Het vermoeden is dat het gaat om festivalgangers. De bus en de bestuurder zijn inmiddels gevonden, meldt de politie.

De bestuurder van de witte bus, vermoedelijk een Fiat met Nederlands kenteken, reed door na de aanrijding. Er werd volop gezocht naar de bus. Rond 11.15 uur liet de politie weten dat het busje en de bestuurder gevonden waren.

De drie slachtoffers verblijven nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit worden bekendgemaakt.


Views

1k+

De organisatie van de Boekenweek ontvangt veel kritiek. Foto: ANP
Likeability of 3

Schrijvers verwijten Boekenweek genderongelijkheid

De organisatie van de Boekenweek ontvangt veel kritiek. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Bijna driehonderd schrijvers, dichters en uitgevers zijn uiterst ontevreden over Stichting CPNB, die de jaarlijkse Boekenweek organiseert. Ze ondertekenden allen een brief naar NRC waarbij de stichting ,,het in stand houden van genderongelijkheid in het literaire veld” wordt verweten.

Huisarts of postbode

Waarom de schrijvers zo fel tegenover de stichting zijn? Dat heeft twee redenen. Ten eerste is er kritiek op het thema van de Boekenweek, ‘De moeder de vrouw’, naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De critici vragen zich af waarom er perse voor een thema gekozen moest worden waarin de vrouw wordt geïdentificeerd met de moeder, ,,en niet met bijvoorbeeld de huisarts of postbode".


dislike
user_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

700+