Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 3 okt 2017 / 13:34 uur

Deze man redde 30 levens in Las Vegas

De Amerikaanse Jonathan Smith redde zondagavond 30 mensen tijdens de bloedigste aanslag in Amerika ooit. De kogel in zijn nek is een herinnering aan zijn heldendaad in Las Vegas.

De 30-jarige Smith was met zijn familie naar het countryfestival om de verjaardag van zijn broer te vieren. Toen hij het geluid van de kogels hoorde, dacht hij eerst dat het vuurwerk was. Toen artiest Jason Aldean van het podium afstapte en de lichten uitgingen, kreeg Smith in de gaten wat er aan de hand was.

Chaos

Tegen zijn familie, waar ook kinderen bijzaten, zei hij dat ze elkaars handen moesten vasthouden en weg moesten rennen. Het was een grote chaos, vertelt Smith tegen The Washington Post. Hij wilde zich focussen op zijn jonge nichtjes, maar raakte ze al snel kwijt in de menigte. Bij het podium zag hij onder meer een groep mensen achter een politiewagen schuilen. Anderen wisten door de angst niet wat ze moesten doen.

Smith verzamelde de mensen bij elkaar en gaf aan hen de opdracht om naar de invalidenparkeerplaats in de richting van het vliegveld te gaan. Op een groot veld met rijen auto’s achter elkaar kwam de groep bij elkaar en schuilde achter een auto.

Geraakt door kogel

Op het moment dat hij nog een groepje jonge meisjes probeerde te redden, werd Smith door een kogel geraakt in zijn nek. Hij kan zich vaag herinneren dat een politieagent zijn leven heeft gered. De agent heeft het bloeden proberen te stoppen en heeft een auto kunnen regelen die hen naar het ziekenhuis heeft gebracht.

Smith heeft een gebroken sleutelbeen, een gebarsten rib en een verpletterde long. De dokters laten de kogel voorlopig nog in zijn nek zitten. Smith: „Misschien heb ik deze kogel nog wel mijn hele leven in mijn nek.” Op Twitter is een foto van hem als held massaal gedeeld.

https://twitter.com/KhaledBeydoun/status/915079175274483712

https://twitter.com/AlexBroches/status/915028393669926912

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze man redde 30 levens in Las Vegas
Sluiten