Metro
Metro Nieuws 29 okt 2017 / 07:45 uur

Derde herfststorm raast over Nederland

De derde herfststorm van dit jaar raasde in de nacht van zaterdag op zondag over ons land. Voor de kustprovincies en Flevoland en Drenthe geldt zondagochtend nog steeds code geel. Op diverse plaatsen heeft de harde wind schade veroorzaakt, maar grote incidenten bleven voor zover bekend uit.

Zondagochtend is het vooral onstuimig langs de noordkust. Ook afgelopen nacht was de wind daar met windstoten tussen de 90 en 110 kilometer per uur het hevigst. Hulpdiensten kregen op diverse plaatsen meldingen van stormschade, zoals omgewaaide bomen en takken op de weg.

Dijkbewaking

In Delfzijl kwam een kade blank te staan toen het water rond 06.00 uur een stand van 3,6 meter boven het NAP bereikte. Dijkdoorgangen bij Delfzijl waren voor de zekerheid gesloten, want men had op een waterstand van 4 meter boven het NAP gerekend.

https://twitter.com/perdokrene/status/924518232077357056

In de omgeving waren de hele nacht ongeveer tachtig leden van de dijkbewaking op pad voor inspecties.

Politieauto in de prak

Ook in de rest van het land was de storm duidelijk merkbaar. Zo viel er in het Overijsselse Borne een ontwortelde boom op een politieauto, met flinke blikschade tot gevolg. In Noord-Limburg kwam er een boom op het spoor terecht. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo ligt daardoor stil, de treinen gaan naar verwachting rond 10.00 uur weer rijden.

Volgens Weeronline is de storm zondagochtend ondanks code geel in verschillende provincies over zijn hoogtepunt heen. In de tweede helft van de ochtend gaat de wind liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Derde herfststorm raast over Nederland
Sluiten