Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

98-jarige Ada verhuist om voor zoon (80) te zorgen

Moeder ben je niet voor even, dat ben je voor je hele leven. Dat is iets dat de 98-jarige Ada maar al te goed begrijpt. Ze verhuist dan ook naar een verzorgingstehuis in Liverpool om daar voor haar tachtigjarige zoon Tom te zorgen.

Bijzondere zorg

Ada en Tom Keating zijn als moeder en zoon onafscheidelijk, maar Tom verhuisde twee jaar naar het zorgtehuis Moss View, omdat hij thuis niet de bijzondere zorg en steun die hij moest krijgen kon ontvangen. Ada besloot onlangs om hem achterna te gaan en zodoende zijn de twee nog altijd dagelijks bij elkaar.

„Elke avond ga ik Tom goedenacht wensen in zijn kamer en ‘s ochtends sta ik daar weer om hem goedemorgen te wensen”, vertelt Ada tegenover The Liverpool Echo. „Dan gaan we samen ontbijten. Als ik naar de kapper ga, zit hij voor het raam op mijn terugkeer te wachten. Dan strekt hij zijn armen uit en geeft hij me een dikke knuffel. Moeder ben je voor het leven.”

Mij gedragen

Tom is ook heel blij met de aanwezigheid van zijn moeder. „De zorg is hier heel goed en ik ben blij dat ik mijn moeder vaker zie nu zij hier ook woont. Ze zorgt heel goed voor me, maar soms zegt ze dat ik me moet gedragen."

Binnen Moss View is de diepe band de medewerkers ook opgevallen. „Het is ontroerend te zien hoe close die twee zijn. Het komt niet vaak voor dat moeders samen met hun kind in hetzelfde tehuis terechtkomen, dus willen we de tijd die hen nog samen rest zo mooi mogelijk maken", vertelt directeur Philip Daniels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.