Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 18 sep 2017 / 14:57 uur

TV-avond: Mannen die klappen krijgen van hun vrouw

Of er nog iets op tv is deze maandagavond? Absoluut. Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerende of aparte programma’s die je zeker zou kunnen gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Opvang mishandelde mannen

In Nederland worden jaarlijks honderd door hun eigen vrouw mishandelde mannen opgevangen. Dit ‘verborgen probleem’ wordt door Elena Lindemans zichtbaar gemaakt in de documentaire 2Doc: Vrouw Slaat Man. Lindemans vond in Louis uit Den Haag en Ludwig uit Amsterdam twee mannen die hun dramatische verhaal wilden vertellen. Wat bezielde hen dat zij geweld accepteerden? Tot kapotte ribben, borstbenen en ogen aan toe? En waarom bleven zij zo lang bij hun partner?

Waar en wanneer: 20.55 uur op NPO 2

De mannen van Estelle Cruijff

„Mensen vinden dat ik op mannen val die op mijn vader lijken.” Dat vertelt Estelle Cruijff, dochter van Henny en nichtje van Johan, maandagavond aan Johnny de Mol. Cruijffs ex-en zijn Ruud Gullit en Badr Hari, dus wat ze daarmee bedoelt… zie je in de derde aflevering van Johnny Into The Wild. De Mol en socialite Cruijff bezoeken het nomadenvolk Samburu, midden in de rimboe van Kenia. Samburu zijn één met de natuur en volledig afhankelijk van hun dieren. Tijdens de aflevering laat Cruijff weten ‘dat er onderwerpen zijn waarover zij het niet wil hebben’. Daar neemt De Mol natuurlijk geen genoegen mee.

Waar en wanneer: 21.30 uur op RTL 4

Soepjurk van Claes Iversen

Zes modellen in de dop worden in Models in Paris wekelijks gevolgd bij hun (poging tot) doorbraak in modehoofdstad Parijs. Hoe voelt het bijvoorbeeld om tientallen afwijzingen te krijgen? Doordat de modellen vlogcamera’s bij zich hebben zie je net wat meer van het modewereldje dan we gewend zijn. Deze avond worden creaties van de Nederlandse topontwerper Claes Iversen gepast. Een van de modellen vindt haar kledingstuk maar een soepjurk…

Waar en wanneer: 21.35 uur op RTL 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TV-avond: Mannen die klappen krijgen van hun vrouw
Sluiten