Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 18 sep 2017 / 14:54 uur

Kinderbegroting: 27 miljard voor defensie!

Vaak hebben kinderen een betere kijk op ingewikkelde politieke kwesties dan volwassenen die ervoor geleerd hebben. Maandag werd daarom op het Binnenhof, net als vorig jaar, de Kinder Miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden. Met daarin de uitgaven die de kinderen belangrijk vinden.

Zo’n 9000 basisschoolleerlingen hielpen mee met het samenstellen van de Kinder Miljoenennota. Ze mochten voor negen posten bepalen hoeveel geld ernaartoe gaat het komende jaar. Opvallend in de ‘kinderbegroting’ is het enorme bedrag dat de ‘kids’ vrijmaken voor defensie. Het huidige budget van 7,9 miljard euro wordt door de kinderen ruim verdrievoudigd naar 27 miljard.

Minder verrassend is dat het budget voor natuur door het plafond knalt. De huidige 1 miljard verandert in de kinderbegroting in een gigantische post van 24 miljard. Zo sociaal als de kinderen zijn voor de boompjes en de beestjes, zo sociaal zijn ze duidelijk niet voor de zwakkeren in de samenleving.

De basisschoolleerlingen willen namelijk slechts 19 miljard uittrekken voor sociale zekerheid, terwijl daar in de huidige begroting maar liefst 78,5 miljard voor wordt vrijgemaakt. Kort samengevat zijn de kinderen dus enorm bezig met de natuur, doodsbang voor oorlog en minder betrokken met opa, oma en de aan lager wal geraakte ome Piet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderbegroting: 27 miljard voor defensie!
Sluiten