Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 19 sep 2017 / 17:03 uur

Trump dreigt met ‘totale vernietiging’ Noord-Korea

De Amerikaanse President Donald Trump heeft gedreigd met de „totale vernietiging" van Noord-Korea als het land echt een bedreiging vormt voor de VS. De president zei dat vandaag tijdens een toespraak bij de Verenigde Naties.

Trump roept de andere leden van de VN op om het regime van Kim Jong-Un te isoleren tot land zijn „vijandige" houding verandert. Over Un zelf zegt hij dat hij met zijn land op een „zelfmoordmissie" is.

Noord-Korea en kernwapens

Noord-Korea heeft onder Kim Jong-Un grote stappen gezet in het realiseren langeafstandsraketten en kernwapens. In zijn laatste raketproef testte Noord-Korea een waterstofbom op een intercontinentale raket die ook Noord-Amerika kan bereiken. De raket vloog over Japan heen en eindigde uiteindelijk in de zee.

Trump dreigt met 'totale vernietiging' Noord-Korea
Kim Jong-Un kijkt toe bij een raketproef. / AFP

Het ernstige aan de afgelopen test is dat een dergelijke bom extreem destructief is, gemiddeld zo’n 500 keer krachtiger dan de bommen op Hiroshima en Nagasaki in 1945. Volgens staatspersbureau KNCA heeft de raket een gemeten kracht van honderdduizenden ton TNT.

De VS en Noord-Korea hebben al decennialang een conflict over het nucleaire programma van het totalitaire regime. Trump wil uiteraard dat de Noord-Koreanen stoppen met hun kernprogramma. Hij noemde Noord-Korea onlangs een schurkenstaat en nam het initiatief voor zwaardere sancties tegen het communistische land in te stellen. Noord-Korea reageerde daar behoorlijk dreigend op. Volgens de vertegenwoordiger zou de VS te maken krijgen met de „grootste pijn" die het land ooit heeft ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump dreigt met ‘totale vernietiging’ Noord-Korea
Sluiten