Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 29 sep 2017 / 13:08 uur

Tesla-baas wil in 2022 naar Mars

Tesla Motors-oprichter Elon Musk denkt graag groot. Het produceren van zelfrijdende auto’s is hem al gelukt, maar nu mikt hij op iets larger than life. De ambitieuze uitvinder-annex-zakenman wil in 2022, over vijf jaar dus al, een raket naar Mars sturen om de planeet vervolgens te koloniseren.

Tijdens een conferentie in de Australische stad Adelaide maakte hij zijn rigoureuze ruimteplannen wereldkundig. Een SpaceX-raket moet over vijf jaar de eerste reis richting de planeet maken, eerst om water te scouten en enkele energiecentrales te bouwen. Daarna kan het echte steden bouwen beginnen.

Aangename plek

„Ik kan niets bedenken dat spannender is dan je tussen de sterren bevinden,” aldus miljardair Musk. De uitvinder denkt hij zijn plannen financieel rond kan kan krijgen door satellietlanceringen, onderhoudmissies naar het internationale ruimtestation en het creëren van efficiëntere en kleinere raketten.

Om daadwerkelijk naar Mars én weer terug te kunnen reizen is echter een drijfgas productieplaats nodig en een heleboel power. Prototypes van de nieuwe raketten zouden ongeveer plaats bieden aan 100 mensen per missie. De Mars-pioniers moet het dus met zeer weinig mensen doen, net als de kolonisten ten tijde van Columbus. Wanneer het dan echt tijd is om op de rode planeet te settelen, moeten we er volgens de Tesla-baas „een aangename plek van maken.”

In een uurtje rondom aarde

SpaceX designs, Elon Musk’s bedrijf gericht op ruimtevaart, moet naast ritjes richting Mars ook op onze eigen planeet impact gaan maken. Nieuwe technologieën zouden zijn raketten straks in staat stellen om in minder dan een uurtje rondom de aarde te vliegen. Let’s go!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla-baas wil in 2022 naar Mars
Sluiten