Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 26 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Pas op: vlees in vegetarische loempia’s van Mora

Gooi je graag een loempia in de oven of frituur? Dan doe je er goed aan even te checken wat er precies in je vriesvak ligt voor je je tegoed doet aan de snack. Vooral als je geen vlees wil eten of allergisch bent voor soja.

Verpakkingsfout

In supermarkten worden de loempia’s van Mora namelijk uit de schappen gehaald door een verpakkingsfout van de fabrikant, meldt NOS. De loempia’s met ham en kip zijn per ongeluk in de verpakkingen van groentenloempia’s terechtgekomen.

Ook kan er naast vlees soja in de producten terechtkomen. Mora laat weten: „Het product is niet geschikt voor mensen met een soja-allergie of vegetarisch dieet.” De fabrikant roept op om groentenloempia’s met lotcode 7213 terug te sturen omdat er vlees en soja in kan zitten.

Mensen die allergisch zijn voor soja, moeten dus ook goed opletten. Soja wordt vaak gebruikt als vleesvervanger, maar als je een allergie hebt, kan dat naar aflopen. Soja kan onder andere zorgen voor oraal allergiesyndroom, luchtwegklachten, maagdarmklachten, huidklachten en anafylaxie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.