Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 10 sep 2017 / 14:35 uur

Eerste doden in Florida door orkaan Irma

Verkeersongelukken door het slechte weer in Florida hebben al aan minstens drie mensen het leven gekost, zo meldt nieuwszender ABC. In Monroe County verongelukte een man toen hij de macht over het stuur van zijn vrachtwagen verloor. Ook de twee andere doden vielen in het verkeer. Het oog van de orkaan trekt zondagmorgen lokale tijd over de Keys naar het vaste land van Florida.

Vloedgolven

De gouverneur van Florida, Rick Scott, maakt zich grote zorgen over de westkust van Florida, zo liet hij weten. Zodra Irma het vasteland bereikt, zal ze vermoedelijk de westelijke kustlijn volgen. Tussen Fort Myers en Tampa moeten de achtergebleven bewoners zich volgens de meteorologen voorbereiden op vloedgolven van 4,5 meter hoog. De orkaan is momenteel categorie 4, met windsnelheden tot zo’n 215 kilometer per uur.

Als voorloper van de te verwachten ellende is in honderdduizenden huizen in de staat de stroom al uitgevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste doden in Florida door orkaan Irma
Sluiten