Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 28 sep 2017 / 17:02 uur

De horrorclown is terug in Brabant

Eens in de zoveel tijd verschijnen ze weer in het wild: griezelige clowns. Nu de IT-remake op het witte doek te bewonderen is, en Halloween nadert, zijn ze terug. Op zondag was het raak in Bergen op Zoom, en een paar dagen later werden er meldingen gedaan van een ‘horrorclown’ in Tilburg.

Drie horrorclowns vielen op woensdagavond mensen lastig in TIlburgse woonwijk. „Ze wilden ballonnen uitdelen aan mensen en zetten een hoog piepstemmetje op”, zegt vertelt de 22-jarige Jasmijn aan Omroep Brabant. „Hij wilde mij en mijn vriend ook benaderen, maar ik pakte mijn mobiel om hem te filmen. Toen ging hij weg.” De vrouw kon de grap niet waarderen en belde vervolgens de politie. Van hen krijgt zij te horen er al meerdere meldingen waren gedaan over de clown.

Een paar dagen eerder werd er een terrorclown gespot in Bergen op Zoom. De man in kostuum achtervolgde een jongen en een meisje op een snorfiets en maakte daarbij geluiden als Pennywise, schrijft Omroep Brabant.

Het artikel gaat onder de tweet verder.

In de ban van de ‘loser-clowns’

Vorig jaar hielden de enge clowns de gemoederen eveneens bezig. In Eindhoven, Almere, Oss en Rotterdam werden mensen lastiggevallen door clowns. De politie gaf toen aan de ‘loser-clowns’ puberaal en sneu te vinden en stelde dat de grappen moesten stoppen „want de impact is groot".

In Delft liep het slecht af voor een man in clownsmasker. Toen de 14-jarige Luc een horrorclown tegenkwam in Delft, gaf hij hem een flinke schop en nog een paar klappen achteraan. „Ik ben wel geschrokken, maar ik zou het zo weer doen”, vertelde de jongen aan de Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De horrorclown is terug in Brabant
Sluiten