Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 11 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

23 verwaarloosde honden weggehaald bij handelaar

Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en agenten van de politie Oost-Brabant hebben op woensdag 23 verwaarloosde honden, waaronder pups, in bewaring genomen. De verblijven van de honden waren donker, vuil, nat en in sommige gevallen te klein en de honden bleken onder de luizen en vlooien te zitten.

Dat meldt de Dierenbescherming op zijn website. De beesten werden gevonden in twee donkere schuren in Landerd, die bij dezelfde persoon in gebruik zijn. De 23 honden zijn overgebracht naar een opvangadres, waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. De kosten hiervoor worden later in rekening gebracht bij de eigenaar.

23 verwaarloosde honden weggehaald bij handelaar
Er werden ook puppy's gevonden. / Dierenbescherming

Illegale hondenhandel

LID en de politie kwamen de zaak op het spoor toen zij het huis van de vermeende handelaar controleerden. Daar vond men administratie die duidt op illegale handel in honden. De administratie is in beslag genomen. Bij de woning werden ook twee volwassen honden en vijf pups gevonden. De dieren zaten in niet al te schone, oude paardenboxen en hadden last van vlooien.

De LID-inspecteur die de zaak behandelt is duidelijk aangeslagen door het voorval: „Hoe kan je zo je dieren houden? Deze honden en pups beginnen al met een achterstand door onkunde van een mens. Jezelf verrijken zonder naar de intrinsieke waarde van het dier te kijken… in en in triest!"

In totaal werden er in de schuur 33 honden gevonden. Voor de tien honden die niet meegenomen zijn, heeft de eigenaar meerdere bestuursrechtelijke maatregelen opgelegd gekregen. Die moeten ervoor zorgen dat het welzijn van de beesten vooruit gaat. De eigenaar zal zich later tegenover de rechter moeten verantwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
23 verwaarloosde honden weggehaald bij handelaar
Sluiten