Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 jul 2017 / 16:05 uur

Drinkende leiders vergeten kinderen na dropping

Wie een dropping geslaagd afrond, wordt meestal beloond met wat lekkers te drinken en te eten, maar voor 25 deelnemers aan een jeugdkamp bij het Belgische Mangée liep dat net even anders. Ondanks dat zij de tocht hadden voltooid, moesten ze nog uren in het bos doorbrengen.

De reden: hun leiders waren niet aanwezig om de kinderen op te halen. Om het afgesproken tijdstip van negen uur ’s morgens verschenen de leiders nog steeds niet, waarna ze uiteindelijk maar besloten aan te bellen bij buurtbewoners.

Slapend

Een van hen besloot ze naar het kamp te brengen. Toen ze daar omstreeks half twaalf (tweeënhalf uur later) aankwamen, troffen ze de vier verantwoordelijken voor de groep slapend aan. Daarnaast zagen ze drie lege bierkratjes staan, die het kwartet tijdens de kinderloze avond soldaat hadden gemaakt.

De ouders waren niet te spreken over het voorval. Vooral vanwege de hoeveelheid gedronken bier. „Ik begrijp dat de leiders ’s avonds en ’s nachts wat bier willen drinken, maar drie bakken voor maar vier monitoren, dat is wel heel veel”, vertelt een aan het Belgische RTL. Verder vond hij de nachtelijke route van de dropping zelf ook gevaarlijk. „Het was een verlaten weg in de Ardennen waar iedereen meer dan negentig kilometer per uur rijdt. Ik ben blij dat er niets is gebeurd.”

Minder bier, meer gasten

De vereniging verdedigt de begeleiders en stelt dat het zeker wat de alcohol betreft niet zo erg was als het misschien leek, omdat ze wat bezoekers hadden. „Er werden zeventien pilsjes gedronken en er waren in totaal een tiental volwassenen aanwezig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drinkende leiders vergeten kinderen na dropping
Sluiten