Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 6 jun 2017 / 06:30 uur

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy

Perfecte dochter. Perfecte vrienden. En ‘het liefste meisje dat ik ken’. Mooie woorden, de afgelopen dagen uitgesproken over de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Maar Romy is niet meer. Maandagavond is zij in haar woonplaats herdacht.

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy
Romy.

‘Altijd stipt, alleen dit keer niet’

,,Het delen van de gevoelens en elkaar als gemeenschap vasthouden en steunen kan behulpzaam zijn bij de verwerking van dit zware verlies en troost bieden aan alle betrokkenen", aldus burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk, waar Hoevelaken onder valt. Tijdens de herdenking had Renkema woorden om het koud van te krijgen: „Romy was altijd stipt op tijd thuis, alleen dit keer niet.” Romy’s familie woonde de herdenking niet bij. Renkema legde uit dat zij het verdriet thuis willen verwerken.

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy

Alert blijven

Romy werd vrijdag in een sloot in Achterveld gevonden. Zij is om het leven gebracht. Een 14-jarige jongen uit Lunteren is in de nacht van zondag op maandag aangehouden als verdachte van betrokkenheid. Romy overkwam zo ongeveer hetzelfde als leeftijds- en streekgenoot Savannah Dekker, die zondag werd gevonden; ook in het water. In die zaak werd inmiddels een 16-jarige jongen uit Den Bosch als verdachte van betrokkenheid aangehouden. Al zijn er twee jongens als verdachten aangehouden, riep burgemeester Renkema zijn regio op alert te blijven.

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy

Eerder op de dag sprak directeur Jan Hofman van Romy’s J.H. Donnerschool in De Glind: ,,We hadden haar zo graag zo’n andere toekomst gegund.” Vanaf dinsdag, als de school na de pinksterdagen weer open gaat, wordt veel ruimte gegeven aan de gevoelens van de kinderen en hun ouders. De medewerkers van de school kwamen maandag bijeen en deelden hun verdriet. Besloten is extra begeleiding voor leerlingen in te zetten en de komende tijd anders om te gaan gaan met het lesprogramma. Volwassen hulpverleners staan klaar om ze te helpen.

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy

Stilteruimte ingericht

Ook op de school van Savannah, het Oostwende College in Bunschoten, was volop gelegenheid om verdriet te delen. ,,We kunnen dit niet bevatten, het verdriet is intens. De school is opengesteld voor onze leerlingen, ouders en medewerkers. Er is een stilteruimte ingericht om Savannah te herdenken. Daarbij zijn hulpverleners ingeschakeld", aldus schooldirecteur Henk Koelewijn. ,,We zullen Savannah blijvend herinneren als een rustige, lieve en vrolijke leerling die mooie cijfers haalde en goede inzet toonde. Ze genoot van contact met haar vriendinnen en hield van gezelligheid. We zullen haar erg gaan missen."

Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy

Reageer op artikel:
Verslagen Hoevelaken herdenkt Romy
Sluiten