Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 3 jan 2017

Zoektocht naar Rotterdamse flessenpostverstuurders

Het internet is een grote zoektocht gestart naar twee Rotterdamse dames die eind maart 2016 op vakantie waren op Tenerife. Lisa en Leonie waren op 26 maart 2016 op Tenerife waar ze besloten een leuk souvenirtje achter te laten. In een glazen fles stopten ze een briefje, waarschijnlijk in de hoop dat de flessenpost werd gevonden.

Dat mocht even duren, maar op Dominica is de fles inmiddels aangekomen én opengemaakt. Foto’s van de fles verschenen op Imgur, waar gebruiker montywatson0 zijn verhaal uit de doeken doet.

Lastig

„Mijn vriendin en ik liepen op het strand aan de oostkust van Dominica, in de plaats La Plaine”, schrijft hij. Daar komen ze de fles tegen, „Het zag eruit alsof de fles er al even lag. We konden de tekst vanaf de buitenkant bijna niet lezen.” Het briefje zit opgerold en wordt met leren bandjes aan elkaar gehouden. „Het moest een schatkaart zijn, ik wist het bijna zeker!”
Dat is het niet, maar wel iets anders magisch. Ouderwetse flessenpost, die nog lastig uit de fles blijkt te komen. „Ik was bang dat ik het kwetsbare papier kapot zou maken en dat we nooit achter de geheimen die erop stonden zouden komen. We voelden ons piraten.” Het lukt uiteindelijk om het briefje eruit te krijgen en de afzender blijken Lisa en Leonie uit Rotterdam. De dames vragen in een briefje om de flessenpost te fotograferen en met de hashtag #teamveelstefout op Instagram te zetten.

Zoektocht

Zo geschiedt het, maar bijna een dag later heeft nog niemand gereageerd op het bericht. Althans, niet de dames die de post hebben verstuurd. Op Imgur is inmiddels een zoektocht gestart en ook op Nederlandse pagina’s wordt flink gezocht naar de dames. Wellicht zijn ze helemaal vergeten dat ze de post ooit hebben verstuurd of hebben ze nooit meer gezocht op de hashtag.

Message in a bottle

Lange reis

Het is in elk geval niet gek dat de dames er niet meer aan hebben gedacht, het is ruim negen maanden geleden dat ze op zonvakantie waren op het Spaanse eiland dat naast de Marokkaanse kust ligt. In die tijd heeft de fles een flinke reis afgelegd: Dominica ligt namelijk schuin boven Venezuala, Zuid-Amerika. De fles heeft er meer dan 5.000 kilometer opzitten. Of de dames nou worden gevonden of niet, de vinder bedankt ze in elk geval voor ‘deze magische ervaring’.

Gevonden!

Het mocht dan even duren, Leonie is in elk geval boven water.

Dit is van mij en Lisaaaa omg

Gepostet von Leonie Post am Dienstag, 3. Januar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoektocht naar Rotterdamse flessenpostverstuurders
Sluiten