Noelia Romero Cabrera
Noelia Romero Cabrera Nieuws 3 jan 2017

Hier betaal je het minst aan gemeentelijke belasting

De woonlasten in de grote gemeenten dalen dit jaar. Voor huurders is het helemaal feest: zij betalen gemiddeld zo’n 1 procent minder dan vorig jaar. Voor woningeigenaren gaat het om een daling van 0,2 procent. Dat blijkt uit het rapport Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2017 wat de Rijksuniversiteit Groningen heeft onderzocht. Het gaat om de woonlasten zoals de ozb, afvalstoffen- en rioolheffing in de 38 grootste gemeenten in Nederland.

Den Haag goedkoopst

Qua woonlasten woon je als huiseigenaar het goedkoopst in Den Haag: per jaar betaal je zo’n 549 euro. In Delft kun je beter niet gaan wonen: het is daar maar liefst 300 euro per jaar duurder dan in de Hofstad. In Amsterdam is de grootste daling van de woonlasten te zien: daar scheelt het je 27 euro, vergeleken met 2016. Dit in tegenstelling tot Deventer: daar betaal je 4,5 procent meer dan vorig jaar.

58 euro

En mocht je nog twijfelen tussen kopen of huren: huurders hoeven alleen te dokken voor de afvalstoffenheffing en rioolheffing. In Zaanstad betaal je als huurder de meeste woonlasten, daar staat je jaarbedrag gemiddeld op 562 euro. Mocht je echt weinig willen betalen aan je woonlasten, ga dan naar Nijmegen: voor nog geen zes tientjes per jaar ben je al klaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hier betaal je het minst aan gemeentelijke belasting
Sluiten