Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 20 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Kritiek op Wilders om foto van bebloede Merkel

PVV-leider Geert Wilders is dinsdagmiddag in opspraak geraakt, omdat hij een foto op Twitter heeft geplaatst van een bebloede Angela Merkel. Daarmee verwijst hij naar de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn maandagavond. Veel mensen, waaronder minister Lodewijk Asscher en D66-leider Alexander Pechtold, uitten op sociale media kritiek op het beeld waarop de Duitse bondskanselier bloed aan haar handen en op haar gezicht heeft.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vindt dat de gedachten moeten uitgaan naar de slachtoffers van de aanslag in Berlijn en „niet naar mensen die proberen te provoceren, zoals de heer Wilders doet.” Hij zegt dat de tijd erom vraagt er alles aan te doen om te zorgen dat we Nederland veilig houden. D66-leider Alexander Pechtold spreekt van een „ranzige poging politiek gewin te halen over de rug van slachtoffers van een laffe terreurdaad.”

Dinsdagochtend stuurde de PVV-leider ook al een tweet de wereld in met de tekst: „Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten.”

Create your own user feedback survey

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.