Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 7 okt 2016 / 12:55 uur

OM eist gegevens ROC op in Facebookzaak Chantal

Het Openbaar Ministerie eist de computergegevens van het ROC West-Brabant op in de slepende zaak rond het op Facebook geposte seksfilmpje van Chantal uit Werkendam. Met die gegevens moet het duidelijk worden wie het filmpje verspreidde. Chantal probeert daar al anderhalf jaar achter te komen.

„We hadden het liefst gezien dat de politie dit meteen had gedaan, zoals het hoort bij een delict. Maar beter laat dan nooit. Wij zijn hier uitermate blij mee. Dit is een grote stap voorwaarts in het onderzoek. En het bespaart ook weer een hoger beroep”, aldus Peter R. de Vries, die Chantal helpt met haar zaak, tegenover Omroep Brabant.

Vorig jaar spande Chantal een rechtszaak aan tegen Facebook om gegevens te achterhalen van degene die het filmpje op de website had geplaatst. Daarmee boekte ze een unieke overwinning: Facebook moest binnen twee weken alle gebruikersgegevens van degene die de video had geplaatst verstrekken. Daaruit kwam naar voren dat het filmpje was geplaatst vanaf het ip-adres van ROC West-Brabant.

Naar alle waarschijnlijkheid is de video geplaatst op een van de scholen die bij ROC West-Brabant horen. De scholenkoepel weigerde echter de gebruikersgegevens van de 2500 leerlingen en medewerkers te verstrekken en werd daarin door de rechter in het gelijk gesteld. Het OM laat het er echter niet bij zitten en eist de gegevens nu op.

Nepaccount

Het seksfilmpje werd in januari 2015 op Facebook onder een nepaccount met de naam ‘Chantal Werkendam’ geplaatst. In de video is Chantal samen met haar toenmalige vriendje te zien, die ontkent echter iets te maken te hebben met de verspreiding van de beelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM eist gegevens ROC op in Facebookzaak Chantal
Sluiten