Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 9 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Ransbal! Gezocht: de meest ranzige studentenkamer

Nu ziet je studentenkamer er vast nog spik en span uit. Misschien moet je je spullen van slaapbank tot vaatdoekjes (ja, ook die heb je nodig) nog wel installeren. Hoe dan ook: je begint aan een nieuw studiejaar en woont op jezelf. Vrijheid, blijheid, tussen het noodgedwongen studeren door.

Maar ja, hoe lang blijft je kamer zo spik en span als hij nu is? Metro wil dat samen met Zeeman weten. Daarom gaan we met de ‘textielsuper’ op zoek naar de meest ranzige studentenkamer en komen uiteindelijk tot de Ransbal. Een Ransbal die een half jaar zijn bed niet verschoont, de remsporen in de toiletpot heeft zitten, zich twee weken lang afdroogt met dezelfde handdoek of de rommel in zijn of haar fornuis slechts nog met een beitel weg kan hakken.

Nomineren

Iedereen, medestudenten, vriend en vijand kunnen mensen nomineren waarvan zij denken: ‘Deze persoon maakt het allemaal niet uit, deze persoon willen we op weg helpen naar een schonere kamer, deze persoon maakt kans op de titel Ransbal van Nederland’.

Winkelketen Zeeman, dat voor de start van het studiejaar een ‘je huis uit-pakket’ heeft samengesteld, zet de uiteindelijke ransbal in het zonnetje. Of beter gezegd: heeft voor de winnaar een pakket in petto waarmee de studentenkamer op z’n minst een stukje schoner kan worden dan hij op dat moment is. Steeds meer studenten weten namelijk de weg naar Zeeman te vinden als het gaat om textielbasics voor in huis (of worden naar de winkel verwezen door hun moeder uiteraard). Van handige schoonmaakspullen tot hoeslakens worden er gehaald, om met de nieuwe kamers niet te duur uit te zijn.

De mogelijke ransballen van ons land komen via de hashtag #ransbal tot ‘walls of shame’ op Facebook, Instagram en Twitter. Metro zal de komende tijd verschillende genomineerden komen filmen en hun kamers in beeld brengen.

Hoe doe je mee?

Maak een foto van een smerige situatie bij een mogelijke ransbal. Deel deze op social media (Facebook, Twitter, Instagram) met de hashtag #ransbal. Je kunt je inzending ook mailen: [email protected]. Binnenkort roepen we vier weken lang de ransbal van de week uit en die zal met een filmpje op Metronieuws.nl verschijnen. Zowel degene die de ransbal van de week nomineerde als het slachtoffer zelf, worden beloond (of getroost) met een ‘huis uit-pakket’, inclusief wastas, van Zeeman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.