Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 sep 2016

Dit is de langste en diepste tunnel ter wereld

Na 17 jaar bouwen werd afgelopen juni de langste tunnel ter wereld geopend in Zwitserland. De Gotthard-treintunnel is maar liefst 57 kilometer lang en het laagste punt van de tunnel ligt 2000 meter onder grond.

De eerste trein zal in 2017 door de tunnel rijden. De spiksplinternieuwe spoorlijn zorgt voor een veel betere verbinding tussen het noorden en zuiden van Europa. Met een snelheid van 250 kilometer per uur duurt de rit door de tunnel slechts 20 minuten. Dankzij de constructie kunnen passagiers in minder dan drie uur tijd van Zurich naar Milaan reizen. Voorheen duurde dat iets meer dan vier uur.

De tunnel betekent ook goed nieuws voor de Rotterdamse haven. Containers zullen in de toekomst veel sneller naar Italië kunnen worden verplaatst. Bij de bouw van de enorme tunnel zijn acht bouwvakkers om het leven gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dit is de langste en diepste tunnel ter wereld
Sluiten