Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 13 sep 2016 / 16:05 uur

Hoogtepunten Lezersfeest Rotterdam op podium Metro

Helden die in twintig jaar Lezersfeest van Bibliotheek Rotterdam een memorabel optreden gaven, keren op de jubileumeditie op zaterdag 12 november terug.

Tijdens het twintigste Lezersfeest treden de schrijvers en dichters Herman Brusselmans, Nico Dijkshoorn en Jules Deelder daarom aan op het hoofdpodium in de Metro-hal, zo is dinsdag bekendgemaakt. Op dit podium wordt ook een feestelijke Lezersfeest-jubileumquiz gehouden en opent Metro-columniste Elfie Tromp het programma met een speciale Lezersfeestcolumn.

Hoogtepunten Lezersfeest Rotterdam op podium Metro
Elfie Tromp tijdens het Lezersfeest van 2013. / Arie Kievit | ANP

Niet alleen deze krant heeft in Bibliotheek Rotterdam natuurlijk een podium, er zijn er vele. Andere schrijvers die ergens in ’de bieb’ voorlezen of vragen beantwoorden zijn onder meer Saskia Noort, Herman Koch, Griet Op De Beeck en Dimitri Verhulst. In het theater worden talkshows van Waumans & Victoria afgewisseld met optredens van de Belgische cabaretier Wim Helsen.

Speciale Metro

Presentator Oscar Kocken interviewt nieuw schrijverstalent als Inge Schilperoord, Roelof ten Napel, Roos van Rijswijk en Judith Eykelenboom. Enkele Metro-redacteuren fleuren het jubileum op met een speciale krant die op het feest zelf zal worden gemaakt.

De voorverkoop voor het Lezersfeest begint zaterdag. Info: www.lezersfeest.nl. Hier zie je de aftermovie van vorig jaar:

Reageer op artikel:
Hoogtepunten Lezersfeest Rotterdam op podium Metro
Sluiten