Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 7 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Voorman ‘No Surrender’ Henk Kuipers wil politiek in

De voorman van motorclub No Surrender, Henk Kuipers, ambieert een carriere in de politiek. Dit zegt hij zondag tegen het AD.

Kuipers is de oud beveiliger van Andre Hazes en Bill Clinton en de frontman van de bekende motorclub. Hij heeft een eigen partij opgericht met de naam ‘Rechtdoor’, en wil deelnemen als lijsttrekker aan de Kamerverkiezingen in maart 2017.

Onvrede

„De partij is opgericht uit onvrede met de partijen die er nu zijn”, aldus Kuipers tegen het AD. „We hebben nu een soort schijndemocratie waarin politici elkaar de bal toespelen. Iemand zal zijn mond open moeten doen.”

Kuipers wil zijn partij niet opdelen in het hokje links of rechts, maar noemt het dan ook passend ‘Rechtdoor’. „Links of rechts bestaat niet meer.” Hij meent dat Nederlanders voor de gek gehouden worden en doet ook een nogal controversiële uitspraak in het interview: „Je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar bij hem weet je tenminste waar je aan toe bent.”

No Surrender

Over de slechte naam van de motorclub waar hij het gezicht van is, wil Kuipers niet al te veel kwijt. „De club staat helemaal los van de partij. Rutte mag in zijn vrije tijd ook lid zijn van een golf- of zeilclub. Dat doet er niet toe.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.