Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 aug 2016 / 08:47 uur

Schrijnend: Syrische broertjes rouwen om dode broer

Beelden van een bebloed Syrisch jongetje die na een luchtaanval in Aleppo wezenloos voor zich uit staart, brachten vorige week een schokgolf teweeg. Het Aleppo Media Centre (AMC) deelde donderdag opnieuw schrijnende beelden vanuit Syrië.

Broer omgekomen

Op de beelden zijn twee jongetjes te zien die net te horen hebben gekregen dat hun broer is gedood bij een bomaanslag. Het zou gaan om een explosie die donderdag plaatsvond in Nayreb, maar meer is er niet bekend: „Oh wat een verdriet, mijn broer is er niet meer”, schreeuwen de jongens, terwijl ze elkaar huilend in de armen vallen.

Op social media liet het AMC weten met de beelden niet te willen shockeren of geweld aan te moedigen, wel om „de waarheid over Syrische mensen aan de wereld te tonen”.

Omran Daqneesh

Vorige week was er al veel te doen om beelden van de 5-jarige Omran Daqneesh, die bebloed in een ambulance was gezet nadat hij levend onder het puin van zijn ingestortte huis was gehaald. Zijn broer Ali (10) overleed later aan zijn verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schrijnend: Syrische broertjes rouwen om dode broer
Sluiten