Remco Visser
Remco Visser Nieuws 28 aug 2016 / 11:10 uur

Oeps! Supergeheim KFC-recept lijkt uitgelekt

Heb je zin om deze zondagmiddag te lunchen met een bucket vol KFC-kip, maar geen zin om te rijden? Trek dan even je keukenkastjes open, want het geheime kruidenmengsel van de fastfoodketen lijkt te zijn uitgelekt.

Een familielid van de beroemde Harland Sanders, de oprichter van Kentucky Fried Chicken, heeft een kopie van het oorspronkelijke recept met 11 kruiden en specerijen gegeven aan de Chicago Tribune. Het lijstje ingrediënten is volgens Joe Ledington afkomstig uit een notitieblokje van de zus van zijn vader. Die dame, Claudia Ledington, trouwde in 1949 met de kiptycoon.

Volgens Ledington is het meest bijzondere ingrediënt op het lijstje overigens witte peper. Tegenwoordig kun je dat in vrijwel elke supermarkt krijgen, maar in de begindagen van KFC in de jaren ’50 was het een specerij dat nog nauwelijks bekend was bij het grote publiek, aldus de neef van Harland Sanders. Verder bevat het recept behoorlijk doorsnee spullen als zout, gember en thijm.

Proberen

Verschillende media hebben het uitgelekte recept al geprobeerd, met vooral positieve reacties. Zo vond Daily Mail de KFC-kip „iets zoeter en zouter” en stelde Stuff.co.nz dat het oorspronkelijke recept betere resultaten geeft dan wat er nu bij KFC wordt verkocht.

Wil je zelf eens proberen om een bucket te bereiden in je eigen keuken? Hieronder vind je het recept. Let wel; je moet de kip voor bereiding ook nog een half uurtje laten weken in een kom karnemelk. Dit zogenaamde ‘brinen’ gebeurt vaker in de Amerikaanse keuken. Na het paneren kan de kip het best gefrituurd worden op 170 graden.

Geheim

Volgens het moederbedrijf van KFC, Yum! Brands, is het recept overigens gewoon nog steeds geheim. „In de voorbije jaren zijn er regelmatig onrechtmatige claims geweest van mensen die dachten het geheime recept te hebben ontrafeld. Dit is er ook één”, aldus een woordvoerder. „Het enige échte recept ligt nog steeds opgesloten in een 300 kilo zware kluis, omringd met beton en bewegingssensoren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oeps! Supergeheim KFC-recept lijkt uitgelekt
Sluiten