Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 16 aug 2016 / 10:05 uur

Polsstokhoogspringer faalt op lullige wijze

Succes behalen en falen liggen soms heel dicht bij elkaar. De Japanse polsstokhoogspringer Hiroki Ogita kan erover meepraten. Zijn sprong in de kwalificaties voor de finale van polsstokhoogspringen was niet succesvol en dat lag aan iets bijzonders: zijn eigen geslachtsdeel.

Genadeklap

Ogita moest in de eerste ronde van de kwalificaties proberen een sprong van 5,3 meter hoogte te voltooien. Zijn been kwam in contact met de lat, maar die leek niet dusdanig uit evenwicht te zijn gebracht dat hij naar beneden zou vallen. Het was uiteindelijk zijn geslachtsdeel dat de genadeklap uitdeelde en ervoor zorgde dat zijn sprong mislukte.

https://www.youtube.com/watch?v=KIRmVw3zP4U

De lat was al losgeraakt toen de jongeheer van Ogita ermee in aanraking kwam en de definitieve tik uitdeelde. Uiteindelijk kwam de lat ook nog in aanraking met zijn arm.

Geen finale

Het kwam de Japanner duur te staan, want hoewel Ogita er de tweede keer wel in slaagde over 5,3 meter te springen, mocht hij in zijn laatste sprong niet hoger dan 5,45 meter te springen. Daarmee eindigde hij op een 21ste plaats in de kwalificaties en was zijn avontuur in Rio ten einde.

Het goud ging uiteindelijk naar de Braziliaan Thiago Braz da Silva, die in de finale met 6,03 meter een olympisch record neerzette. Zilver was er voor de Fransman Renaud Lavillenie (5,98 meter), het brons ging naar de Amerikaan Sam Kendricks (5,85 meter).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Polsstokhoogspringer faalt op lullige wijze
Sluiten