Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Tachtig tweelingen op één Schotse scholengemeenschap

Voor docenten is het begin van een schooljaar vaak lastig: ze moeten een hoop nieuwe namen en gezichten onthouden. Docenten van een scholengemeenschap in de Schotse regio Inverclyde staan voor een veel grotere uitdaging. Dit jaar beginnen daar namelijk vijftien tweelingen met de basisschool. Daarmee zitten er meer dan tachtig tweelingen op de scholengemeenschap.

De kersverse tweelingen werden voorafgaand aan het schooljaar op de foto gezet. Het fotomoment is een traditie. Vorig jaar hadden docenten het nog lastiger: toen begonnen er negentien nieuwe duo’s met school, een record.

‘Iets in het water’

Het valt schooldirecteur Terry Loughran ook op dat er abnormaal veel tweelingen op zijn scholen starten. Het aantal is inmiddels gestegen naar meer dan tachtig. Er is geen verklaring voor waarom er zoveel tweelingen op de scholengemeenschap zitten. „Het lijkt wel of er iets in het water zit.”

„Het is een spannende tijd voor de leerlingen”, zegt Loughran tegen The Scotsman. „Ook voor de leraren. Het is iedere keer weer een uitdaging om alle leerlingen bij de goede naam te noemen. Het is namelijk traditie dat de tweelingen bij elkaar in de klas komen.” Metro wenst hen heel veel succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.