Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Marechaussee heeft moeite met beveiliging Schiphol’

De Koninklijke Marechaussee heeft de grootste moeite Schiphol te beveiligen. Door terreurdreiging moeten marechaussees uit het hele land bijspringen, maar er is sprake van onderbezetting en een hoge werkdruk, zo meldt het AD.

Volgens de voorzitter van de Marechausseevereniging Ton de Zeeuw houdt de Marechaussee het niet lang meer vol: „De werkdruk is enorm en er is te weinig personeel. De grote operatie op Schiphol gaat ten koste van beveiligingstaken elders”, zegt hij tegenover de krant.

Op het tandvlees

Na een signaal van terreurdreiging wordt op en rond luchthaven Schiphol sinds zaterdagochtend extra gecontroleerd. Auto’s op de snelwegen richting Schiphol worden steekproefsgewijs doorzocht. De marechaussees lopen echter op hun tandvlees, stelt De Zeeuw, doordat veel objecten extra moeten worden beveiligd door de verhoogde terreurdreiging.

Momenteel zijn er ruim 6.000 marechaussees, 1.800 zijn werkzaam op Schiphol. Eind 2016 wordt de Marechaussee met 400 man uitgebreid, maar volgens De Zeeuw is dat niet genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Marechaussee heeft moeite met beveiliging Schiphol’
Sluiten