Remco Visser
Remco Visser Nieuws 14 aug 2016 / 15:00 uur

Duitse politiek baalt van ‘Wir schaffen das’

Na de Beierse CSU levert nu ook de sociaaldemocratische SPD stevige kritiek op de asielpolitiek van bondskanselier Angela Merkel. „Simpelweg een keer zeggen ‘Wir schaffen das’ (we krijgen het voor elkaar) en dan de zaak op zijn beloop laten, is een grote fout geweest”, zei vicekanselier en SPD-chef Sigmar Gabriel zondag over de beroemde woorden van Merkel.

De uitspraak is opmerkelijk, want Gabriels SPD draagt als coalitiegenoot van CDU/CSU net zo goed verantwoordelijkheid voor het vluchtelingenbeleid. Maar volgens Gabriel laat Merkel veel liggen. „Je kunt niet een miljoen vluchtelingen het land binnenlaten en dan weigeren de randvoorwaarden te creëren voor scholing, werk en veiligheid”, aldus de politicus in een interview met regionale kranten.

Irritatie

Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière, een partijgenoot van Merkel, reageerde zondag geërgerd. „Niemand heeft gezegd dat we het met links voor elkaar krijgen. Ook de kanselier niet”, zei hij zondag tegen Der Tagesspiegel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duitse politiek baalt van ‘Wir schaffen das’
Sluiten