Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Nog steeds giftige stoffen in voedselverpakkingen

Hoewel voedselwaakhond foodwatch een half jaar geleden al aangaf dat er veel vervuilde producten in de winkelschappen lagen, is er tot nog toe weinig veranderd, stelt de stichting. Via kartonnen verpakkingen komen de gevaarlijke stoffen in ons eten terecht.

„Meer dan een half jaar na onze eerste test liggen er nog steeds sterk vervuilde producten in het winkelschap. De door de minister gewenste ‘eigen verantwoordelijkheid’ van bedrijven is ver te zoeken”, schrijft de waakhond. In de kartonnen verpakkingen kunnen resten van olie uit oude drukinkt zitten. Deze olieresten kunnen in grote hoeveelheden kanker veroorzaken.

Verantwoordelijkheid

„In een aantal huismerken van supermarkten als Albert Heijn, Aldi, Lidl en Jumbo zijn de gevaarlijke stoffen opnieuw aangetroffen", aldus een woordvoerder. „De overheid hoort verantwoordelijkheid te nemen voor de volksgezondheid. foodwatch wil dan ook dat het kabinet hiertoe zo snel mogelijk veilige verpakkingen verplicht en residunormen opstelt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nog steeds giftige stoffen in voedselverpakkingen
Sluiten