Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

In beeld: Gotthardtunnel met veel spektakel geopend

Het is de langste spoorwegtunnel ter wereld, de Gotthard-Basistunnel. Na zeventien jaar nonstop werken was de 57 kilometer lange tunnel in Zwitserland eindelijk af en dus werd de opening woensdag feestelijk gevierd.

Dat ‘feestelijk’ nog een understatement is, wordt wel duidelijk bij het zien van de foto’s. Dansgezelschappen, hoogwaardigheidsbekleders en zelfs koetsen met paarden; alles werd uit de kast – of tunnel – getrokken om de opening van te vieren van „de tunnel het volk en de economieën van Europa samen zal brengen”, aldus de Zwitserse bondspresident Johann Schneider-Amann.

De zeventien jaar die het heeft geduurd de tunnel te bouwen lijkt misschien lang, maar de Zwitsers zijn zowaar binnen de tijdsplanning gebleven. Ook het budget van 11 miljard euro werd niet overschreden. Helaas hebben negen arbeiders de bouw van de Zwitserse trots wel met de dood moeten bekopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.