Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 21 mei 2016 / 11:25 uur

‘Terror-oehoe’ ondergebracht in Artis

De wereldberoemde ‘terror-oehoe’, die vorig jaar het leven van bewoners in Purmerend zuur maakte, verblijft sinds enkele weken in de Uilenruïne van Artis in Amsterdam. Hij zit daar samen met een andere oehoe, de twee zijn van elkaar gescheiden door gaas.

Een verzorger vertelt vandaag aan het Noordhollands Dagblad dat het prima gaat met de vogel en dat het dier snel op zijn gemak was in zijn nieuwe onderkomen. De oehoe woont al sinds een maand in Artis.

Hoofdwonden

De oehoe jaagde bijna een jaar lang inwoners van het dorp Kwadijk in de gemeente Purmerend de stuipen op het lijf. Hij viel voorbijgangers uit het niets aan. Sommige slachtoffers hadden ernstige hoofdwonden waar hechtingen aan te pas moesten komen.

De aanvallen werden steeds heviger, daarom vroeg de gemeente een vergunning aan om het beschermde dier te vangen. Vervolgens werd bekend gemaakt dat het dier nooit meer vrij zal komen. Het nieuws over de terror-oehoe ging de hele wereld over, van Amerika tot Japan.

Foto: ANP

Half Purmerend liep in de ‘gevaarlijke tijd’ met een anti-oehoe hoofddeksel.

Reageer op artikel:
‘Terror-oehoe’ ondergebracht in Artis
Sluiten