Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 21 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom je niet moet appen tijdens het poepen

Tijdens een lange zit op het toilet is het wel fijn als je iets te doen hebt. Vroeger hadden veel mensen tijdschriften naast de wc liggen, maar tegenwoordig is je mobiel je trouwe metgezel tijdens een bezoek aan de porseleinen troon. Dat is echter niet zo heel slim, aldus experts.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat op veel telefoons de E. Colie-bacterie zit, de bacterie in de ontlasting van mensen en dieren. Volgens wetenschappers komt dat omdat we onze mobiel altijd meenemen naar het toilet. „Veel mensen zitten op de wc te surfen of te facebooken. Wanneer je doortrekt komt er een mist aan water vrij die op je telefoon terecht kan komen. In deze mist zit vaak de E. Colie-bacterie”, vertelt schoonmaakexpert Zamarra Kok aan het AD.

Virussen

Als gevolg daarvan zitten telefoons vaak vol met virussen, zoals verkoudheid. Op een mobiele telefoon zit inmiddels evenveel bacteriën als op de gemiddelde afstandbediening, zo’n 10.000. De expert waarschuwen dan ook om je telefoon buiten de wc te laten en niet te vergeten eerst je handen te wassen voordat je weer gaat appen na een toiletbezoek. Voor je het weet heb je namelijk een loopneus door je eigen mobiel.

Schoonmaken

Is het al te laat en is jouw mobiel je vaste kompaan op het toilet? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je telefoon regelmatig schoonmaakt. Doe dit niet alleen met een vochtig doekje, want bacteriën groeien beter in water. Een brillendoekje zou zijn werk moeten doen. Nooit gedaan? Je bent niet de enige: 39% van de Nederlanders haalt nooit een doekje over zijn telefoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je niet moet appen tijdens het poepen
Sluiten