Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 mei 2016 / 14:40 uur

Brits bedrijf komt met schokarmband tegen rood staan

Hou jij aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Of sta je na zaterdagavond ook altijd weer in het krijt bij je vrienden? Dan heeft een Britse firma mogelijk een oplossing om je te helpen bij je financiële sores.

Het bedrijf Intelligent Enviroments heeft namelijk een systeem ontworpen die mensen kan helpen om hun uitgavepatroon in toom te houden. Als het banksaldo van de gebruiker namelijk onder een vooraf ingestelde limiet raakt, geeft een armband van het merk Pavlok een elektrische schok. Hierdoor zou er een extra motivatie zijn om op je geld te letten.

Thermostaat

Intelligent Environments laat weten dat het systeem ook met de slimme thermostaat Nest werkt. Als het banksaldo dan onder een vooraf aangegeven niveau komt, gaat het thermostaat lager om geld te besparen.

Banken

Voorlopig zul je het echter met een ouderwets spaarvarken moeten doen; er zijn namelijk nog geen banken bekend die het systeem van Intelligent Environments willen implementeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brits bedrijf komt met schokarmband tegen rood staan
Sluiten