Puck Roest
Puck Roest Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Scooterrijder daagt politie uit met kenteken

Een Haarlemse showbink hing hartstikke stoer een kentekenplaat met de tekst ‘Pak me dan’ aan zijn scooter. Het duurde niet lang voordat hij zijn voertuig in mocht leveren. Donderdagavond reed hij veel te hard door Haarlem, waardoor hij de politie achter zich aan kreeg.

De lefgozer scheurde zonder helm door de Kruisstraat in het centrum van de stad. Twee agenten zagen hem voorbij komen en gingen hem achterna. „De scooter maakte ook een takkeherrie", schrijft de politie op Facebook. De fietsende agenten konden hem niet bijhouden, vandaar dat ze collega’s op een motor inschakelden.

https://www.facebook.com/politiehaarlem/posts/1604475356545508:0

Cocaïne

Op het Stationsplein werd hij aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en leek onder de invloed van drugs te zijn. Op het politiebureau werd zijn scooter met het prachtige kenteken onderzocht. Het voertuig bleek ruim 85 kilometer per uur te kunnen rijden, en het chassisnummer was weggehaald. De politie heeft de scooter onmiddellijk laten vernietigen.

Maar daar bleef het niet bij. De beste man bleek ook nog eens harddrugs op zak te hebben, waaronder cocaïne. Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt, laat de politie weten aan RTV Noord-Holland. „We moeten er niet aan denken wat er was gebeurd als de bestuurder op deze machine iemand had aangereden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.