Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘1 op 10 mannen draagt week lang zelfde onderbroek’

Dat het wel zo hygiënisch is om zo nu en dan je ondergoed te verwisselen, is algemeen bekend. Tenminste, dat zou je zeggen: uit een Brits onderzoek blijkt dat sommige mannen het niet bepaald nauw nemen met het regelmatig verwisselen van hun ondergoed. Een op de tien mannen geeft zelfs toe een week lang in dezelfde onderbroek te lopen.

Smeerpijpen

Uit de survey van Jacamo, een kledingmerk, blijkt bovendien dat de gemiddelde ‘leeftijd’ van het ondergoed van de Britse man vier jaar is. Een op de tien heeft zelfs onderbroeken in de kast liggen die al meer dan tien jaar oud zijn.

Belangrijk voor mannen is wel om te weten dat vrouwen nogal waarde hechten aan het ondergoed dat een man draagt. En dat terwijl de helft van de mannen het heerlijk vindt ondergoed te dragen dat niet meer elastisch is.

Een kleine meevaller voor vrouwen: van de ondervraagde mannen kiest 37 procent er toch wel voor om even van ondergoed te wisselen als ze denken dat ze die avond weleens succes zouden kunnen hebben.

Lui

Wat betreft de kleuren zijn de mannen overigens weinig creatief; de meeste mannen kiezen voor een klassieke zwarte onderbroek.

Volgens Jenni Bamford, werkzaam voor Jacamo, toont de studie aan dat Britse mannen nogal lui zijn: „We hebben een aantal smerige gewoontes bloot weten te leggen, maar hopen dat we mannen aanmoedigen daar iets aan te doen doordat we hebben onthuld dat het een enorme afknapper is voor vrouwen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.