Paul Buckley
Paul Buckley Good vibes 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Je hoeft niet dun te zijn voor yoga

Bij yoga denken wij al gauw aan slanke mannen en vrouwen – vooral in strakke broeken – die schijnbaar onmogelijke poses aannemen. Maar iedereen kan yogaën, zo is de boodschap van Dana Falsetti.

Op haar steeds populairder wordende Instagram praat ze met haar volgers over hoe ze begon met afvallen en hoe ze omgaat met haar overgewicht. En laat ze zien dat iedereen yoga kan doen. Naar eigen zeggen heeft ze jaren gekampt met vreetbuien en bezorgdheid, en nu reist ze de wereld rond met yogaworkshops.

Inspiratiebron

Zelfs toen ze dertig kilo was afgevallen, bleef ze ongelukkig. Daarom koos ze voor yoga, om met haar innerlijke onrust om te gaan. Ze dacht dat bepaalde poses voor haar fysiek onmogelijk waren – totdat het haar op een dag lukte om op haar handen te staan. Toen kwam ze erachter dat haar zware lichaam geen obstakel hoefde te zijn.

Veel mensen halen veel energie uit haar boodschap, maar soms krijgt ze ook nare opmerkingen: „Sommigen zien een foto en noemen me een inspiratiebron, anderen noemen me een walvis. Ik ben geen inspiratiebron en geen walvis, ik ben ik. Mensen zien toch wel wat ze willen zien.” Wij zijn in elk geval flink onder de indruk van de 22-jarige yogi. En haar bijna 186.000 volgers ook.

https://www.instagram.com/p/BDg7c9ZsuMl/

https://www.instagram.com/p/BDHenkLMuNP/

https://www.instagram.com/p/92PRW7suPJ/

https://www.instagram.com/p/BB3EQB5MuG6/

https://www.instagram.com/p/_0PQSlsuGA/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.