Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 25 apr 2016 / 15:01 uur

Muur in huis van Ebru Umar beklad met tekst ‘hoer’

De woning van Metro-columniste Ebru Umar is niet alleen opengebroken. Er is tevens de tekst ‘hoer’ op een muur in haar kamer geschilderd.

Umar wordt sinds zaterdagavond in Turkije vastgehouden op verdenking van belediging van president Erdogan. Sindsdien is de columniste wereldnieuws.

Laptop ontvreemd

Haar buurman in Amsterdam liet haar maandagochtend weten dat haar voordeur was geforceerd en dat het huis was overhoop gehaald. In ieder geval is de laptop van Umar daarbij ontvreemd.

Nu blijkt dus ook nog dat de woning is beklad. Umar denkt dat de inbraak een intimidatiepoging is. De tekst op de muur versterkt dat vermoeden alleen maar.

Umar heeft een uitgesproken mening over de islam, waar duidelijk niet iedereen het mee eens is. Op social media wemelt het inmiddels, naast talloze steunbetuigingen, van de scheldkanonnades en zelfs doodsbedreigingen aan het adres van Umar.

Zelf laat zij aan Metro weten dat ze alle berichten niet heeft meegekregen. Ze heeft het veel te druk met telefoontjes beantwoorden en gesprekken met haar advocaat.

Het is vooralsnog onduidelijk hoelang Umar nog in Turkije moet blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Muur in huis van Ebru Umar beklad met tekst ‘hoer’
Sluiten